Το σίριαλ με την (ανύπαρκτη) φύλαξη στο Πεδίο του Άρεως.

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των αντεγκλήσεων μεταξύ εργολάβων για την ανάληψη της φύλαξης για ένα έτος του Πεδίο του Άρεως, του λόφου Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους.
Μετά την ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού φύλαξης για 6 μήνες, λόγω των αλληλοενστάσεων των συμμετεχουσών εταιρειών φύλαξης, πραγματοποιήθηκε νέος διαγωνισμός. Συμμετείχαν οι δύο γνωστές για την φύλαξη στο Πάρκο εταιρείες GR Genesis και Swedish Systems καθώς και η ΣΤΑΡΓΚΑΡΝΤ με προσφορές 558.675€, 426.042€ και 474.460€. Μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Swedish Systems.
H εταιρεία GRGenesis ζήτησε να απορριφθούν οι προσφορές των δύο άλλων εταιρειών λόγω υπερβολικά χαμηλών τιμών. Η Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ανακήρυξε ως μειοδότη την εταιρεία Swedish Systems με τον όρο εντός 10ημέρου να προσκομίσει τα στοιχεία για τον έλεγχο από την Περιφέρεια της προσφοράς τους.
Ελπίζουμε ότι θα τελειώσει αυτή η τρίμηνη περίοδος ελλιπούς φύλαξης. Τονίζουμε όμως ότι υπάρχει σημαντική αδυναμία και ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ φύλαξης από όλες τις κατά καιρούς εταιρείες που έχουν αναλάβει την φύλαξη στο Πάρκο μας. Δυστυχώς και η σημερινή, όπως και η προηγούμενη, διοίκηση του Πάρκου αρνείται να το αντιμετωπίσει, με αποτέλεσμα την ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σε θέματα παραβατικότητας στο πάρκο μας.
Θυμίζουμε ότι για την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ φύλαξη έχουμε, κατ’ επανάληψη, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
1. Περισσότεροι φύλακες ανά βάρδια.
2. Να κινούνται πεζή ή με ποδήλατα (ίσως ηλεκτρικά) σε όλους τους δρόμους και δρομάκια του Πάρκου και όχι κλεισμένοι σε αυτοκίνητα μόνο στους κεντρικούς δρόμους.
3. Να αποκτήσει η φύλαξη μόνιμο ΓΝΩΣΤΟ τηλεφωνικό αριθμό που να απαντά άμεσα, ο οποίος να αναγράφεται σε πινακίδες.
4. Να συνεργάζεται στενά με την Ε.Λ.Α.Σ.
5. Να μεταφερθεί το κεντρικό σημείο συντονισμού και μόνιμης παρουσίας της φύλαξης στην πλατεία στο πάνω μέρος της Λεωφόρου Ηρώων ώστε να έχουν ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ του μεγαλύτερου μέρους του Πάρκου και ιδιαίτερα προς την πλευρά της Μαυροματαίων που έχει παράδοση παραβατικότητας, σε αντίθεση με την σημερινή τους μόνιμη θέση μπροστά στο κτίριο του Aλσους που δεν προσφέρει τίποτα στην φύλαξη του Πάρκου.
Ελπίζουμε να έχουμε ανταπόκριση στα αυτονόητα αιτήματά μας από την αρμόδια Περιφέρεια Αττικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.