Να μείνει ανοιχτή η ανάσα στην γειτονιά μας, το Πεδίο του Άρεως.

“Ο Δήμος Νέας Σμύρνης αποφάσισε να κλείσει το άλσος από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή συμμετέχοντας στην αυστηροποίηση των μέτρων.”
Κι εμείς θα ξαναπούμε αυτό που λέμε κάθε φορά.
Τα δημόσια πάρκα και τα άλση, οι πλατείες και οι λόφοι είναι η παρηγοριά των ανθρώπων που ζουν στις πόλεις και χρειάζονται λίγη φύση για να ξεφύγουν, να ανανεωθούν και να πάρουν δύναμη να συνεχίσουν. Πόσο μάλλον σε περιόδους εγκλεισμού που απαιτείται υπομονή και ψυχραιμία. Που βασικά δικαιώματα έχουν ανασταλεί και οι διέξοδοι είναι ελάχιστες.
Όσοι περπατάμε στο Πεδίο του Άρεως ξέρουμε πως το πάρκο περνάει την καλύτερη εποχή του εδώ και χρόνια, πως είναι γεμάτο κόσμο που απολαμβάνει. Πως επιτέλους, ακριβώς επειδή αυξήθηκε κατακόρυφα η επισκεψιμότητα, έχει μειωθεί η παραβατικότητα.
Και πρέπει να πούμε ένα μπράβο στην Περιφέρεια Αττικής που πήρε την απόφαση να το αφήσει ανοιχτό σ αυτή τη δεύτερη φάση του εγκλεισμού, διατηρώντας την ψυχραιμία της και λειτουργώντας υπέρ του πολίτη. Μια βόλτα στο πάρκο θα σας πείσει και για την υπευθυνότητα και την απόλυτη τήρηση των μέτρων από τους επισκέπτες.
Το κλείσιμο δημόσιων πάρκων είναι πολύ σοβαρή απόφαση, έχει συνέπειες στην ψυχική υγεία των ανθρώπων και θα έπρεπε να εξετάζονται όλες οι παράμετροι πριν φτάσουμε σε αυτό.
Ελπίζουμε αυτή η χρονιά να είναι καλή, φωτεινή και χαρούμενη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.