ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ O ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΣΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Ο διευθυνής  Πάρκων και Αλσών, υπεύθνος για το Πεδίο του Άρεως κ. Ε. Κοκμοτός, στην συνάντησή μας στις 21 Σεπτεμβρίου, μας είπε:
 1.  Δεν υπάρχει άμεση προοπτική να ανοίξουν οι δύο κλειστές Παιδικές Χαρές. Δεν έχουν εγκριθεί τα σχετικά (αν και μικρά) ποσά από την Περιφέρεια.
 2. Η μεγάλη Παιδική Χαρά που τώρα λειτουργεί εμφανίζει προβλήματα σταθερότητας οργάνων που πιθανώς είναι επικίνδυνα για τα παιδιά. Γινεται νέος διαγωνισμός να επισκευαστούν. Συμμετέχει και ο εργολάβος που έκανε τις (ατελείς) επισκευές πριν έναν χρόνο(!). Επίσης υπάρχει κίνδυνος να ξανακλείσει η Παιδική Χαρά επειδή λήγει η υπάρχουσα πιστοποιηση! Ασχολούνται με το θέμα.
 3. Έχει κατακυρωθεί διαγωνισμός 60.000€ για να επιδιορθωθεί το συντριβάνι στην πάνω πλατεία (απέναντι από το Άλσος). Δυστυχώς δεν θα συνδέεται με την υδάτινη διαδρομή στα Πλατάνια, τα οποία παραμένουν στην υπάρχουσα κατάσταση. Για τα υπόλοιπα υδάτινα στοιχεία δεν υπάρχει κάτι νεότερο.
 4. Θα γίνει νέα ηλεκτρομηχανολογική μελέτη για τις υποδομές του Πάρκου. Ρωτήσαμε γιατί δεν χρησιμοποιείται η υπάρχουσα ηλεκτρομηχανολογική μελέτη της “Αναπλασης”. Δεν πήραμε σαφή απάντηση.
 5. Γνωρίζει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις υπηρεσίες φύλαξης. Αναρωτιούνται ως υπηρεσία αν θα διπλασιάσουν το προσωπικό σε 6 άτομα στην βάρδια (θεωρούμε ότι θα ήταν θετικό). Τα αιτήματά μας για τα καθήκοντα των φυλάκων, την μεταφορά του κέντρου φύλαξης στην πλατεία Ηρώων, την τοποθέτηση αριθμού τηλεφώνου επικοινωνίας των επισκεπτών με την φύλαξη, μας διαβεβαίωσε ότι θα τα μελετήσει.

 6. Για το θέμα των πεζών ή με ποδήλατο περιπολιών των φυλάκων μάς απάντησε ότι συχνά βρέχει και θα υπάρχει πρόβλημα για τους φύλακες. Παρατηρήσαμε ότι στην Ελλαδα βρέχει λίγες μέρες τον χρόνο και αυτές όχι όλο το 24ωρο. Ότι αυτές τις ώρες ας κινούνται οι φύλακες με το αυτοκίνητο. Δεν λάβαμε απάντηση.

 7. Στο θέμα της ποιότητας της φύλαξης με την συνεχή παραμονή τους μέσα στα αυτοκίνητά δίπλα στις εισόδους και σε μόνιμη σχέση με τα κινητά τους, μας είπε ότι έχει κάνει παρατηρήσεις.

 8. Τον ενημερώσαμε για την εγκατάλειψη των χώρων δεξιά και αριστερά από το GreenPark. Ζητήσαμε να φωτιστούν και να ανοίξει η πόρτα της Μαυρομματαίων ώστε να υπάρξει και από εκεί κίνηση επισκεπτών. Στον χώρο της παλιάς πιάτσας ναρκωτικών να τοποθετηθούν όργανα γυμναστικής ώστε να αλλάξει η χρήση και η μνήμη του χώρου. Υποσχέθηκε ότι θα το μελετήσει.

 9. Για τα σπασμένα πλακάκια και γενικότερα βελτίωση των διαδρομών, αυτή την στιγμή δεν έχει προϋπολογισμό.

 10. Στο προσωπικό τεχνικοί είναι μόνο μια τεχνολόγος-γεωπόνος και μια ηλεκτρολόγος. Οι υπόλοιποι είναι διοικητικοί υπάλληλοι. Χρησιμοποιεί του εκτακτους 6μηνίτες συμβασιούχους για την καθαριότητα στα παρτέρια που η υπαρχουσα εργολαβία καθαριότητας δεν προλαβαίνει(!) να καθαρίσει.

 11. Για το θέμα την ανυπαρξίας χώρου στο Πάρκο για τα σκυλιά και την ανάγκη να υπάρξει οργανωμένος χώρος εκγύμνασής τους, μας απάντησε ότι δεν το επιτρέπει το Δασαρχείο. Τον ενημερώσαμε ότι επαφές μας με το Δασαρχείο αυτό δεν θα έφερε ενστάσεις σε περίπτωση λειτουργίας τέτοιου χώρου.

 12. Για την λειτουργία των τουαλετών μέχρι το βράδυ μας είπε ότι βρίσκονται στην διαδικασία επίλυσης του προβλήματος.

 13. Ζητήσαμε να μην κλείνει καμία πόρτα του Πάρκου πριν τη 10:30μμ που είναι το ωράριό του (τώρα οι φύλακες αρχίζουν να κλείνουν τις πόρτες από τις 10μμ). Δεν το γνώριζε και υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί.

 14. Για το θέμα των αυθαιρεσιών στον περιβάλλοντα χώρο του “Αλσους” και την παράνομη περίφραξη των χωρων του “Αλσους” και του “GreenPark” δεν μας απάντησε.

 15. Τέλος, μας υποσχέθηκε ότι θα είμαστε σε συστηματική επαφή για κάθε θέμα σε όφελος του Πάρκου.
Για την υπογραφή
Κίνηση Πολιτών “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.