Σούρουπο στο Πεδίο του Άρεως

Ο φωτισμός στο Πάρκο έχει αποκατασταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Εξαίρεση η πλευρά της Μαυρομματαίων. Ο χώρος της παλιάς πιάτσας ναρκωτικών είναι κατασκότεινος. Γιατι; Λες και είναι μια καινούργια πρόσκληση παραβατικότητας. Έχουμε ζητήσει να φωτιστεί, να ανοίξει η μονίμως κλειστή πόρτα και να μπουν όργανα γυμναστικής. ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΚΟΣΜΟ. Η καλύτερη άμυνα στην παραβατικότητα. Τίποτα…
Από την αριστερή πλευρά του GreenPark ένα πεσμένο δένδρο εμποδίζει την πρόσβαση στον επίσης κατασκότεινο χώρο. Άλλη μια εστία για παραβατικότητα. Μια σειρά από άχρηστα κάγκελα προς την πλευρά του αγάλματος του Κωνσταντίνου εμποδίζουν να πάει εύκολα κόσμος. Σκοτεινό και έρημο.
Υπάρχει φύλαξη; Στα όρια της ανύπαρκτης. Μόνιμα μόνο μπροστά στο κέντρο ΑΛΣΟΣ. Κυρίως μέσα σε αυτοκίνητο και σε συνεχή επαφή με το κινητό τους.
Απαιτούμε φύλαξη και περιπολίες σε ολόκληρο το Πάρκο. Τα 3 άτομα είναι αναμφισβήτητα λίγα. Να γίνουν 5 ή 10, όσα χρειάζεται. Και κυρίως να κυκλοφορούν στο Πάρκο πεζή ή με ποδήλατα. Φύλαξη μέσα από τα αυτοκίνητα και μόνο στους κεντρικούς δρόμους δεν νοείται.
Και να ελέγχονται.
Να υπάρχει γνωστό τηλέφωνο επικοινωνίας ώστε οι επισκέπτες να τους καλούν όταν υπάρχει λόγος ή ανάγκη.
Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας να μείνει ζωντανό και ασφαλές το Πάρκο μας. Να μην το χάσουμε.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΚΟΥΣ;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.