ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΝΕ!

Ο επιχειρηματίας του Αλσους ζήτησε από την Περιφέρεια, λόγω του κορονοϊού, να μειωθεί για 3 χρόνια στο 25% το ενοίκιο που πληρώνει για το κέντρο ΑΛΣΟΣ στο Πεδίο του Άρεως και να παραταθεί η 25ετής μίσθωσή του για άλλα 3 χρόνια!!
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής απέρριψε (ως όφειλε) το αίτημά του, προσφέροντας του έκπτωση 75% για τον μήνα Απρίλιο σύμφωνα με τον νόμο.
Παραφωνία τα στελέχη της διοίκησης Δούρου, ο τ. Πρόεδρος της Οικονομικης Επιτροπής και τ. αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών X. Καραμάνος και το μέλος της ίδιας παράταξης Γ. Μπαλάφας οι οποίοι υποστήριξαν το αίτημα του επιχειρηματία!
Ο κ. Καραμάνος από την υπεύθυνη θέση του της διοίκησης Δούρου υποστήριξε εδώ και τρία χρόνια ΟΛΑ τα αιτήματα του επιχειρηματία, παρουσιάστηκε σαν σύμμαχός του σε όλες τις υπηρεσίες και επιτροπές (ΣΥΠΟΘΑ, ΚΕΣΥΠΟΘΑ) για να υποστηρίξει τα πλέον παράλογα αιτήματα του (πχ σκέπαστρο ύψους 14 μέτρων σε ολο το ΑΛΣΟΣ) και επιτέθηκε κατ’ επανάληψη με χυδαίες εκφράσεις (ενώπιον μαρτύρων) σε μέλη της κίνησης μας όταν αμφισβήτησαν την νομιμότητα των πράξεών του επιχειρηματία στα αρμόδια όργανα της διοίκησης.
Χαρακτηριστικά στο πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής (1079/2020) αναφέρει:
*/
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κ.κ. Καραμάνος Χρήστος και Μπαλάφας Γεώργιος απέχουν από την ψηφοφορία με την εξής παρατήρηση: «Απέχουμε από την διαδικασία, διότι ο τρόπος και το πλαίσιο στο οποίο συζητείται το θέμα δεν διασφαλίζει την εξεύρεση λύσης για την συνέχιση της λειτουργίας του Θεάτρου Άλσους, πράγμα το οποίο είναι κρίσιμο για την διατήρηση της σημερινής καλής κατάστασης στο Πεδίον Άρεως. Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να ανταποκριθεί στα αιτήματα μείωσης ενοικίων σε εύλογο βαθμό (χωρίς να τα υιοθετεί στο σύνολό τους), ακόμη και προτείνοντας νομοθετική ρύθμιση (δεδομένου ότι η ισχύουσα ρύθμιση της κυβέρνησης είναι πλήρως ανεπαρκής), για λόγους δημοσίου συμφέροντος και στήριξης του Πολιτισμού, των εργαζομένων και της υγιούς επιχειρηματικότητας».
/*
Δεν μας εξέπληξε η συνέχιση αυτής της συμπόρευσης. Εσάς;
Για του λόγου το αληθές η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας είναι εδώ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.