Προβλήματα και κίνδυνοι στο Άλσος Ευελπίδων.

Και το άλλο Αλσος της γειτονιάς μας χτυπήθηκε γερά από την κακοκαιρία. Απαιτούνται ενέργειες από πλευράς του Δήμου Αθηναίων.
Στείλαμε επιστολή στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού κ. Σάκη Κολλάτο. Θα περιμένουμε την απάντησή του.

Αξιότιμε κύριε Κολλάτε,

Έχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες από τη φοβερή κακοκαιρία και τον χιονιά που έπληξε και τα πάρκα της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μας, το δασάκι δικαστηρίων (τ. Ευελπίδων), αρμοδιότητας του Δήμου Αθηναίων, έχει υποστεί μεγάλες ζημιές σε πολύ μεγάλο μέρος στα πεύκα εντός αυτού. Τουλάχιστον 40-50 σπασμένα κλαδιά που έχουν πέσει από το βάρος του χιονιού, καθώς και άλλα που κρέμονται με μεγάλο κίνδυνο να πέσουν και σε διερχόμενους πολίτες.

Ως Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ» ζητάμε την άμεση κοπή και απομάκρυνση των πεσμένων και επικίνδυνων κλαδιών ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η διέλευση κοινού από το πάρκο το οποίο έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.

Η τοποθέτηση ταινιών για τη μη διέλευση των πολιτών δυστυχώς δεν τους αποτρέπει και δεν σας απαλλάσσει από τις ευθύνες σας σε περίπτωση ατυχήματος.

Το παρκάκι 83 περίπου στρεμμάτων, που περικλείεται από τους οδούς Βαλτινών, Μουστοξύδη, πλατεία Πρωτομαγιάς, Ευελπίδων και Πριγκιποννήσων, βρίσκεται για μια τουλάχιστον 15ετία παρατημένο. Δεν έχει γίνει καμία εργασία, πέρα από την στοιχειώδη ετήσια κοπή των ξερών χόρτων. Με χαρά μας διαπιστώσαμε ότι πρόσφατα έγινε επισκευή στις κολώνες φωτισμού, εντός του πάρκου που ήταν σκοτεινό και επικίνδυνο για μια διετία και ελπίζουμε σύντομα να ολοκληρωθεί.

Η μελέτη για την οικολογική αναβάθμιση του άλσους πρώην σχολής Ευελπίδων, που έγινε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής από τον Δεκέμβριο του 2011, με προϋπολογισμό έργου 31.000 ευρώ, καθώς και η χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο το 2015, ύψους 15.000 ευρώ, δυστυχώς έχουν μείνει στα χαρτιά.

Επιβάλλεται να γίνει διαχειριστική μελέτη από το Δήμο Αθηναίων, με έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις ώστε το παρκάκι να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει ένα χώρο καθαρό για περίπατο και αναψυχή των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων.

Σας παρακαλούμε ενημερώστε μας για τον προγραμματισμό των ενέργειών σας.

Με τιμή

Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.