Ποιοι επιδιώκουν βεντέτα στο Πάρκο μας;

Πρώτα γράφτηκαν κάποιες ανόητες λέξεις στην βάση τριών προτομών αγωνιστών του ’21. Αυτό κάποιοι καλοθελητές το συνέδεσαν με την καταστροφή φωτιστικών στον Ροδώνα και τα χαρακτήρισαν σαν δήθεν όργιο παρανομιών στο Πάρκο.
Προωθήθηκε σαν θέμα σε εφημερίδες για δήθεν “άβατο” του Πεδίου του Άρεως με επιχειρήματα του τύπου “έχει ανακοινωθεί η διεξαγωγή φεστιβάλ «αναρχικών φεμινιστριών και ΛΟΑΤΚΙ» ενάντια στην «πατριαρχία»”.
Η απάντηση αυτών που λατρεύουν τις προκλήσεις ήταν να γραφτούν και άλλα συνθήματα στα αγάλματα που είχαν πλέον καθαριστεί.
Αντί να ζητηθεί από την Περιφέρεια το αυτονόητο, απλά να ξανακαθαριστούν τα σπρέι, αρπάζεται η ευκαιρία από τους καλοθελητές να ξανασηκώσουν την βεντέτα υποστηρίζοντας ότι επίκειται αυτό που ονομάζουν “Εξαρχειοποίηση” του Πεδίου του Άρεως.
‘Οσοι χρησιμοποιούν μικρά περιστατικά παραβατικότητας για να αναδείξουν, για δικούς τους λόγους, δήθεν “άνδρα παρανομίας και πορνείας” αποκρύπτοντας την τεράστια ακμή του Πάρκου μας με τις εκατοντάδες επισκεπτών, μικρών και μεγάλων, τους λέμε ότι οι φίλοι και οι επισκέπτες του Πάρκου δεν θα τους κάνουν την χάρη.
Απαιτούμε από την Περιφέρεια να λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα του Πεδίου του Άρεως αλλά δεν παραβλέπουμε ότι βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση εδώ και αρκετές δεκαετίες. Και αυτό οφείλεται κυρίως στην μεγάλη επισκεψιμότητα που του έδωσε νέα πνοή και προοπτική. Εμείς μένουμε στην πραγματικότητά που βιώνουμε κάθε μέρα στο Πάρκο μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.