Πως θα σταματήσουν οι βανδαλισμοί στοι Πάρκο μας;

Άγνωστοι κατέστρεψαν περίπου 20 χαμηλά φωτιστικά στον Ροδώνα (υδάτινη διαδρομή μορφής S στο Πεδίο του Άρεως).

Οι βανδαλισμοί στο Πάρκο συνεχίζονται κυρίως σε βάρος των φωτιστικών σωμάτων. Για προφανείς λόγους. Υπόψιν ότι πριν από δύο εβδομάδες εγινε απόπειρα παραβίασης των εγκαταστάσεων στην Γαρδένια καταστρέφοντας εξοπλισμο της.

Αναρωτιόμαστε ποιος θα πληρώσει τις ζημιές και ποιοι είναι υπεύθυνοι που δεν υπαρχει συστηματική φύλαξη στο σύνολο του Πάρκου όλο το 24ωρο. Θυμίζουμε ότι εδώ και 4 μήνες, από 1.9.2020 που έληξε η προηγουμενη εργολαβία φύλαξης, με τα όποια προβλήματά της και ελλείψεις της, δεν υπαρχει νέα εργολαβία.

Δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. ΟΛΕΣ οι κατα καιρούς υπηρεσίες φύλαξης στο Πάρκο περιπολούν κατά κανόνα μέσα σπό τα αυτοκίνητα στους κεντρικούς μόνο δρόμους. Οι χωματόδρομοι και τα μονοπάτια του πάρκου έχουν αφεθεί στην μοίρα τους.

Η πρότασή μας να κάνουν οι φύλακες περιπολία με τα πόδια ή με ποδήλατα σε όλο το Πεδίο του Άρεως έχει απορριφθεί από την Περιφέρεια γιατί “συχνά βρέχει!”.

Το αστείο είναι ότι μετά τους βανδαλισμούς στον Ροδώνα τοποθετήθηκαν δύο από τους έκτακτους υπάλληλους της Περιφέρειας να απαγορεύουν την είσοδο τώρα στους επισκέπτες!

Η Περιφέρεια έχει την ακέραια την ευθύνη για την έλλειψη φύλαξης και οφείλει ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ τις καταστροφές. Για να μην ενθαρυνθούν οι φίλοι του σκοταδιού και οι καταστροφές των φωτιστικών συνεχιστούν.

2 thoughts on “Πως θα σταματήσουν οι βανδαλισμοί στοι Πάρκο μας;

 1. Βάνα Ιγγλέση says:

  Μπορούμε να δεχτούμε την τοποθέτηση βίντεο κάμερας σε κατάλληλα μέρη του πάρκου ώστε να παρακολουθείται πάντα και να καταγράφεται οποιαδήποτε προσπάθεια για βανδαλισμό, κλοπή, καταστροφή, ρύπανση του πεδίου του Άρεως;
  Τρόπος απόλυτα ασφαλής!
  Όλοι οι επισκέπτες θα νιώθουν ασφαλείς! Τόσο οι ήσυχοι άνθρωποι όσο κι οι άλλοι που μπορούν να κάνουν κακό. Οι κάμερες θα τους προστατεύουν απ’ την κακή πλευρά του ίδιου τους του εαυτού.

  Reply
  1. Ε. Π.τ.Α. says:

   Οι βιντεοκάμερες ακούγονται καλή λύση για θέματα παραβατικότητας αλλά υπάρχουν πολλά ερωτήματα που αφορούν την προστασία της ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων. Η πολιτεία μας δεν έχει παράδοση προστασίας τους και δεν ξέρουμε την χρήση που θα γίνεται.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.