Να μιλήσουν τα γεγονότα

Πριν δέκα μέρες δέχθηκα τηλεφώνημα από συνεργάτιδα της εκπομπής της ΕΡΤ “Τα στέκια” για να μιλήσω για το Πεδίο του Αρεως.

Ως κάτοικος Εξαρχείων, τέταρτης γενεάς, που το σπίτι μου απέχει πέντε λεπτα με τα πόδια από το πάρκο και ως άνθρωπος που μεγάλωσα κι εγώ και τα παιδιά μου μέσα στο Πεδίο του Αρεως, είχα αρκετά να πω. Πολύ περισσότερο με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη- ακτιβιστή, που πολεμά τις αυθαιρεσίες και την προσπάθεια κακοποίησης του χώρου, από το 1998, εποχή, που πολλοί όψιμοι “αγωνιστές” δεν είχαν ιδέα για το τι συνέβαινε στο πάρκο.
Σήμερα συνεχίζω σαν ιδρυτικό μέλος της κίνησης πολιτών “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως“.

Πριν δύο μέρες και λίγο πριν τα γυρίσματα, δέχτηκα τηλεφώνημα από την παραγωγή της εκπομπής, που με ενημέρωσαν ότι δε θα χρειαστούν τη δική μου συμμετοχή. Υπήρχε, μου είπαν, πληθώρα επώνυμων προσκεκλημένων και το θέμα έκλεισε εκεί.

Όλα αυτά τα αναφέρω για να απαντήσω σε όσα ψευδή και ανακριβή περιέχει το κείμενο του Δ. Καλατζή που με αφορούν.

Ποτέ δεν υπήρξα πολιτευτής κανενός κόμματος ούτε και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Διεκδίκησα και πέτυχα την εκλογή μου ως ανεξάρτητος συνεργαζόμενος κοινοτικός σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο της “Ανοιχτής Πόλης”.
Αν και εκλέχτηκα πρώτος, παραιτήθηκα πριν ορκιστώ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανοχή-συνενοχή στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση (με αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές στον χώρο του “Αλσους“, πρώην Οικονομίδη) στο Πεδίου του Άρεως.

Είμαι κάτοικος της περιοχής, όπως είπα και προηγουμένως, τέταρτης γενεάς, μια που το πατρικό μου σπίτι ήταν στην Πλαπούτα από το 1890.

Στον ” βαθιά πικραμένο” κ. Καλατζή θα απαντήσει η δικαιοσύνη μια που εκκρεμεί μήνυση  για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση.

Μια συμβουλή επίσης, να μη βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα πριν ελέγξει τα γεγονότα. Μας απέκλεισαν και τους δύο από την εκπομπή για δικούς τους λόγους. Κανείς από εμάς δεν του πήρε τη θέση…

ΥΓ
Στην φωτογραφία είμαι το 1960 στο Πεδίο του Άρεως, σε ηλικία τεσσάρων ετών με τον αδερφό μου. Κατά τον κ. Καλατζή “δεν υπήρξα ποτέ ούτε είμαι σήμερα κάτοικος της περιοχής μας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.