Αρκετά με τα πανηγύρια της Περιφέρειας Αττικής μέσα στο Πάρκο μας. Επιστολή στον κ. Γ. Πατούλη

Αρκετά με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Perifereia Attikis μέσα στο Πάρκο μας.
Φέτος μπορεί να μην πήραν έκταση λόγω κορονοϊού. Αλλιώς η Περιφέρεια είχε ήδη εγκρίνει εκδηλώσεις και διακόσμηση κόστους 700.000€!

Ακολουθεί η επιστολή μας:

Προς: Τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη
Κοιν: Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νίκο Πέππα, Βασίλη Κόκκαλη, Γιώργο Δημόπουλο

ΘΕΜΑ: Για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας στο Πεδίο του Άρεως

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα,
Σας έχουμε κατ’ επανάληψη ενημερώσει τόσο γραπτώς όσο και κατά την προ έτους συνάντησή μας, ότι δεν συμφωνούμε για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων που καταλαμβάνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ζωτικό χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως.

Η ανάγκη των περιοίκων και επισκεπτών του Πάρκου για επαφή με την φύση και την ηρεμία, σε έναν χώρο πράσινο, χωρίς θορύβους, χωρίς επιπλέον κατασκευές, καθαρό και ασφαλή είναι υψηλής προτεραιότητας, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες απομόνωσης λόγω του κορονοϊού.

Εφόσον η Περιφέρεια θεωρεί χρήσιμο να γίνονται εορταστικές ή άλλες εκδηλώσεις στον χώρο του Πεδίου του Άρεως προτείνουμε να τις οργανώνει στον επαρκέστατο χώρο της πλατείας Πρωτομαγιάς, ακριβώς δίπλα του, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Για τις εορτές των Χριστουγέννων και τον τονισμό του εορταστικού κλίματος προτείνουμε μόνο τον στολισμό μερικών φυσικών δέντρων εντός του Πάρκου.

Κύριε Περιφερειάρχα,
Στις συναντήσεις μας πριν την εκλογή σας είχατε υποσχεθεί ότι θα διαβουλευόσαστε με τους κατοίκους για τα θέματα που αφορούν το Πάρκο, μιας που γνωρίζουν καλά τα προβλήματα και μπορούν να συνεισφέρουν δημιουργικά στην βελτίωσή του. Δεν έχετε πάρει ακόμη τέτοιες πρωτοβουλίες. Ζητάμε να κρατήσετε την υπόσχεσή σας

Με τιμή
Σύλλογος «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως»

Αθήνα 21.12.2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.