Κηρύχθηκε αυθαίρετη η τεντοπέργκολα που κατασκεύαζε ο επιχειρηματίας του ΑΛΣΟΥΣ

Η Διεύθυνση Δασών Αθηνών, κατόπιν καταγγελίας του Συλλόγου μας, ζήτησε την κατεδάφιση – απομάκρυνση της αυθαιρέτης ημιυπαίθριας τεντοπέργκολας που κατασκεύαζε ο επιχειρηματίας του ΑΛΣΟΥΣ σε δασικό χώρο Βόρεια του κτιρίου ΑΛΣΟΣ προς την πλευρά της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (προς την Ευελπίδων). Το σχετικό έγγραφο εδώ.

Σημειώνουμε ότι η περιοχή του Πεδίου του Άρεως ως Αστικό Άλσος θεωρείται τοσο σημαντικό για το περιβάλλον της πόλης ώστε να θεωρείται ως δασικό οικοσύστημα και να υπάγεται στήν ιδιαίτερη προστασία που θεσπίζεται για τα δάση, δασικές εκτάσεις και αναδασωτέες εκτάσεις σύμφωνα με το αρθ.24 του Συντάγματος όπως εχει ερμηνευτεί απο τη Νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Βάσει των παραπάνω θα πρέπει επίσης να απομακρυνθεί και η αυθαίρετη περίφραξη του χώρου προς την ίδια πλευρά, η οποία παρέμεινε κατόπιν εγγράφου του τότε διευθυντή του Πάρκου Παγωτέλη, ο οποίος την ζήτησε σαν απαραίτητη επειδη έχει σκάλες να μην… πέσουν παιδιά και να μην λερώσουν το κτίριο, το οποίο βεβαίως φυλάσσεται επί 24ωρο από την φύλαξη του Πάρκου. Ετσι κατάφερε ο επιχειρηματίας να οικειοποιηθεί την έκταση επεκτείνοντας το μαγαζί του, όπως έχει ήδη κάνει προς όλες τις πλευρές σε βάρος του Πάρκου μας.

Σύμμαχος του επιχειρηματία σε όλα αυτά είναι δυστυχώς η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας που μονίμως εγκρίνει κάθε πρότασή του για επέκταση σε βάρος του Πάρκου, φτάνοντας, θυμίζουμε, να εγκρίνει το 2019 ως και το κλείσιμο όλου του χώρου με τέντες εκτάσεως 2 στρεμάτων σε σιδερένιο σκελετό ύψους 14 μετρων (ύψος τετραόροφου κτιρίου), το οποίο τελικώς, ευτυχώς, απορρίφθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το Πεδιο του Άρεως χρειάζεται την προστασία μας. Οι εθελοντικές συμμετοχές στην προσπάθειά μας και ειδικότερα στην διαχείριση και στο περιεχόμενο των ψηφιακών μας μέσων προσφέρουν πραγματική βοήθεια στην προσπάθειά μας. Επικοινωνείστε μαζί μας στο mail μας epimenoume.pedio.areos@gmail.com