Η Περιφέρεια ισχυρίζεται ότι το κτίριο ΑΛΣΟΣ και η γύρω περιφραγμένη περιοχή δεν ανήκει πλέον στο Πεδίο του Άρεως.

Στις 27 Δεκεμβριου του 2022 στείλαμε στην Περιφέρεια επείγουσα καταγγελία για το θεόρατο σκέπαστρο από πλαστικό, εμβαδού σχεδόν 500μ2, που χωρίς τις απαραίτητες άδειες και χωρίς την επίσημη έγκριση της Περιφέρειας κατασκεύαζε (τώρα είναι πλέον τελειωμένο) ο μισθωτής του κέντρου ΑΛΣΟΣ στο Πεδίο του Αρεως.

Με έκπληξη μας, στην απάντησή της η Περιφέρεια στις 23 Ιανουαρίου, πλην άλλων αβάσιμων ή και παραπλανητικών στοιχείων, αναφέρει ότι «…ο χώρος του Θεάτρου Αλσος είναι αυτοτελής και ξεχωριστός από το υπόλοιπο Πεδίο του Άρεως…».

 Φανερός στόχος τους  πλέον είναι ο περιφραγμένος χώρος του ΑΛΣΟΥΣ να αφαιρεθεί από το Πεδίο του Άρεως και να μετατραπεί σε χωριστό οικόπεδο για  αμιγώς ιδιωτική εκμετάλλευση

Πολλοί φίλοι είχαν υποστηρίξει, και μερικοί υποστηρίζουν ακόμα, ότι το ΑΛΣΟΣ προσφέρει στο Πεδίο του Άρεως γιατί «φέρνει κόσμο».

Εδώ όμως η πραγματικότητα ξεσκεπάζεται:

  1. Το μέγεθος του παράνομου  σκέπαστρου άρα και της σκηνής,
  2. Οι εξέδρες που έχουν εγκατασταθεί ακόμη και στις ταράτσες του κτιρίου και που έχουν αυξήσει την χωρητικότητά του σε 2.500 άτομα με τις συνεπαγόμενες οχλήσεις.
  3. Η παράλογη παράταση από τώρα της σύμβασης του ΑΛΣΟΥΣ που έληγε το 2033 για δέκα ακόμη χρόνια από το 2034 έως το 2043!

μας προετοιμάζει για την αποκοπή του περιφραγμένου χώρου από το Πάρκο.

Τα σχέδιά τους δεν πρέπει να περάσουν αν δεν θέλουμε το Πάρκο να γίνει ένας ακόμη χώρος εμπορευματικών δραστηριοτήτων με τα δένδρα και το πράσινο απλά σαν φόντο.

Ο Σύλλογός μας έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της Διαχειριστικής Μελέτης της Περιφέρειας για το Πεδίο του Άρεως που προσπαθεί να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων τις αυθαιρεσίες.

Όσοι αγαπάμε το Πάρκο και σεβόμαστε την φύση και το περιβάλλον πρέπει να αντιδράσουμε.

Ελάτε να δυναμώσουμε τον Σύλλογο “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως” και τις δράσεις του. Ελάτε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διασώσουμε το Πάρκο μας που είναι η ζωή μας και η ζωή των παιδιών μας.