Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για το Πάρκο μας;

Διέρχεται περίοδο ακμής το Πάρκο μας. Οικογένειες, παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, ημεδαποί και μετανάστες από πολλές χώρες, συχνά με τις χαρακτηριστικές φορεσιές τους, γεμίζουν όλους τους δρόμους και τα μονοπάτια.
Ο πλούτος των επισκεπτών δεν αντιστοιχεί όμως με την καθυστέρηση στις απαιτούμενες εργασίες για τις υποδομές και το περιβάλλον του Πάρκου. Η επισκευή, επιτέλους, του συντριβανιού στην μεγάλη πλατεία μπροστά στο ΑΛΣΟΣ είναι θετική, αλλά είναι πολύ μικρό κλάσμα των όσων έπρεπε να έχουν γίνει και οφείλουν να γίνουν.

Ηδη, λόγω του πλήθους των επισκεπτών, και της ανάγκης για διατήρηση των αποστάσεων, πολλοί επισκέπτες μπαίνουν και κάθονται σε κομμένους, και ίσως για αυτό τον σκοπό τοποθετημένους, κορμούς δένδρων στα παρτέρια. Ομως η μεγάλη πλειοψηφία από τα παρτέρια εξακολουθούν να είναι εδώ και πολλά χρόνια βρώμικα, απεριποίητα. Ιδιαίτερα προς την πλευρά της Μαυρομματαίων, προς τον Πανελλήνιο, στο τμήμα ανάμεσα στο άγαλμα του Κωνσταντίνου και την Λ. Αλεξάνδρας αλλά και απέναντι από την μεγάλη Παιδική Χαρά.

 
Η Διεύθυνση Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας (υπεύθυνη για το Πεδίο του Άρεως, τον λόφο Φινόπουλου και το Αττικό Άλσος στα Τουρκοβούνια) έχει αποκτήσει, με σύμβαση 8 μηνών, 72 υπαλλήλους από πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων. Προσωπικό που είναι υπεραρκετό για να κάνει ουσιαστική δουλειά με αποτελέσματα στο Πάρκο μας, ιδιαίτερα σε θέματα καθαριότητας και περιποίησης στα παρτέρια αλλά και διαρκούς παρουσίας για την εφαρμογή των κανονισμών του Πάρκου και των κανονισμών ασφαλείας στην περίοδο της πανδημίας. Τους γνωρίζουμε από τα κιτρινοπράσινα φωσφοριζέ γιλέκα, κυκλοφορούν όλες τις ώρες της ημέρας, είναι ευγενείς, αλλά δεν είναι συχνά σαφές πιο είναι το αντικείμενό τους.
Είναι μια ευκαιρία για το Πάρκο μας. Τους χρησιμοποιεί όμως αποτελεσματικά η αρμόδια Διεύθυνση;
Τι λέτε;

2 thoughts on “Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για το Πάρκο μας;

 1. Βάνα Ιγγλέση says:

  Έχει περάσει ποτέ απ’ το μυαλό μας ότι αντί συνεχώς να περιμένουμε και ν’ απαιτούμε συνεχώς επενδύσεις, λειτουργίες, πράξεις από το κράτος, την περιφέρεια, τον Δήμο θα μπορούσαμε εμείς όλοι να φτιάξουμε ομάδες εργασίας και ν’ αναλάβουμε π χ να καθαρίζουμε μια φορά τον μήνα το πάρκο μας ενώ οι διορισμένοι καθαριστές του Δήμου θ’ αδειάζουν καθημερινά τα τοποθετημένα παντού καλάθια απορριμμάτων;

  Reply
  1. Ε. Π.τ.Α. says:

   Βάνα το είχαμε κάνει στο παρελθόν καθαρίζοντας ένα παρτέρι ~ 1,5 στρέμμα από τα απίστευτα σκουπίδια δύο δεκαετιών. να είσαι σίγουρη ότι δεν θέλεις να το κάνεις κυρίως για θέμα υγιεινής..
   Συμβολικά θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Αν έχεις κάποια ιδέα πες μας.
   Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Θα ήταν καλύτερο να βάζεις τα σχόλια-προτάσεις στην σελίδα μας στο facbook. “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως”

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.