Αλλεπάλληλα «δώρα» από την Περιφέρεια προς επιχειρηματίες σε βάρος του Πάρκου και των επισκεπτών του.

Ναι, Δυστυχώς και αυτό είναι δυνατόν. Η Περιφέρεια καταδικάζει το Πεδίο του Άρεως για μια ολόκληρη γενιά!

Η Περιφέρεια Αττικής παρέτεινε την σύμβαση με τα κέντρα ΑΛΣΟΣ και GREENPARK κατόπιν αιτήματος των μισθωτών, εντελώς αναίτια, για 10 επιπλέον χρόνια. Δηλαδή από το 2033 έως το 2043!!

Η υπάρχουσα σύμβαση, επίσης σκανδαλωδώς, ήταν 15ετής από το 2018-2032. Για πιο λόγο βιάστηκε η Περιφέρεια να την παρατείνει για 10 ακόμη δηλαδή συνολικά για μια ολόκληρη γενιά;

Και με ποιους επίσης σκανδαλώδεις οικονομικούς όρους; Συμφώνησαν για 5% αύξηση του ενοικίου μετά από 11 χρόνια, το 2033, για ολόκληρη την επιπλέον δεκαετία! Όταν μόνο φέτος ο πληθωρισμός είναι πάνω από 10%. Και λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2018 είχαν συμφωνηθεί πολύ χαμηλά ενοίκια που δικαιολογήθηκαν από την τότε Περιφερειακή αρχή Δούρου από την κακή κατάσταση του Πάρκου.

Ποιος ωφελήθηκε από αυτό το «δώρο» προς τους ενοικιαστές του Πάρκου; Να διατηρηθεί η κότα με τα χρυσά αυγά;

Πάντως όχι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες. Αυτοί υφίστανται την καθημερινή υψηλή ηχορύπανση τους καλοκαιρινούς μήνες, την φωτορύπανση του Πάρκου με προβολείς τύπου γηπέδου την μετατροπή του πάρκου και των γύρω οδών σε ιδιωτικό πάρκιγκ  των πελατών και βέβαια την παύσης της ελευθερίας κίνησης στους χώρους για την εξυπηρέτηση αμιγών ιδιωτικώ συμφερόντων.

Βεβαίως υπάρχει και άλλο «δώρο». Αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατόπιν αίτησης ακύρωσης του Συλλόγου μας για τις παρανομίες μέσα στο Πάρκο. Αφορά την αναίρεση της ελευθερίας κίνησης στους χώρους (κοινοχρησία) που έχουν αποκόψει από το Πεδίο του Αρεως το ΑΛΣΟΣ και το GREENPARK κατά παράβαση κάθε κανόνα για χώρο Πάρκου. Μήπως οι Περιφέρεια φροντίζει να προκαταλάβει θετικές για το Πάρκο αποφάσεις του ΣτΕ δημιουργώντας τετελεσμένα για να μην μπορεί να εφαρμοστούν;

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του πάρκου, για μια ακόμη φορά περιφρονήθηκαν από την Περιφέρεια που κάνει συμφωνίες χωρίς καμία διαβούλευση με τους κατοίκους και τους επισκέπτες του πάρκου παρόλες τις πολυάριθμες διαμαρτυρίες πολιτών για την υποβάθμιση του πάρκου από συμφέροντα που αναιρούν την κύρια λειτουργία του Πάρκου σαν χώρο απόλαυσης της φύσης, χώρο ηρεμίας και οικογενειακής ψυχαγωγίας.