Τα FAKE NEWS του Χρ. Καραμάνου ή τι πρεπει να ξέρουμε για το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Πεδίο του Άρεως

Ο Χρ. Καραμάνος (Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικού της Περιφέρειας και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία έχει εγκρίνει ΟΛΑ τα αιτήματα του ενοικιαστή του ΑΛΣΟΥΣ) ανάρτησε στην σελίδα μας στο Facebook τις πιο κάτω απόψεις του, στις οποίες βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους:

Χρίστος Καραμάνος2 χοντροκομμενα ψεμματα στην ανακοινωση.
Πρωτο ψεμμα: ο περιβαλλων χωρος του κτιριου Αλσος «ηταν πριν χωρος πρασινου». Η αληθεια ειναι οτι ηταν παντα ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ.
EΠIMENOYME ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: Ευτυχώς υπάρχει το Google Earth. Αδιάψευστο τεκμήριο.
Με κίτρινη γραμμή είναι η κάτοψη του χώρου που ενοίκιασε ο επιχειρηματίας του ΑΛΣΟΥΣ.
Η κόκκινη διαγραμμισμένη περιοχή είναι η επιπλέον προσφορά χώρου (χώμα και γρασίδι), της Περιφέρειας στον ενοικιαστή (περίπου 400μ2 με 122€/μήνα, όσο μια θέση σε γκαράζ αυτοκινήτων).

Το ποσό ήταν ακριβώς όσο χρειαζόταν για να μην φτάσει το όριο των 1.467€/έτος, που αν το ξεπερνούσε έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Γνωστά κόλπα.

Πάνω από το 80% του ακάλυπτου χώρου ήταν πράσινο και χώμα. Τώρα έγινε μπετόν αρμέ.(Φωτογραφία Google Earth)
Το έγγραφο του Δασαρχείου για το μπετόν που έριξε ο ενοικιαστής:
Χρίστος Καραμάνος Δευτερη διαστρεβλωση. Η Οικ. Επιτρ. συναινεσε μεν αλλα ταυτοχρονως στην ιδια της αποφαση εθεσε ως απολυτη ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ τη ληψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ. Αυτη η προυποθεση ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ απο την ανωτερω ανακοινωση. Ετςι απλα…
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ:
H πολυκατοικία που κρύβει την Ακρόπολη ήταν και αυτή κατά την πολεοδομία νόμιμη. Προφανώς κάποιος αντίστοιχος κύριος Καραμάνος την ενέκρινε. Εδώ όμως, ακόμη περισσότερο, αναφερόμαστε σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, της οποίας, ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε έγκριση της  πολεοδομίας (που και αυτή θα κριθεί),  έργο είναι να προστατεύει το Πάρκο και σε κάθε περίπτωση να ορίζει τους όρους λειτουργίας του ΑΛΣΟΥΣ μέσα σε αυτό. Ηταν μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση.
Οπως ομολογεί (ανερυθρίαστα) ο ίδιος, η Οικ. Επιτροπή συναίνεσε να τοποθετηθεί σκέπαστρο σε χώρο 2000τμ, επί μεταλλικού σκελετού, ύψους περίπου 14 μ (όσο μια 4όροφη πολυκατοικία), μέσα στο Πεδίο του Αρεως! Συναίνεσαν για έναν συναυλιακό χωρο 2.500 ατόμων, σε ζωτικό δημόσιο χώρο πάρκου, για να εγκατασταθεί ένα κέντρο απίστευτης οπτικής, ηχητικής και πολεοδομικής όχλησης, εντελώς ασύμβατο για χώρο πρασίνου αλλά και σε μια πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή κατοικίας.

Χρίστος Καραμάνος: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Οσοι συναγωνιζονται τα FAKE NEWS δεν εχουν καμμια νομιμοποιηση να θεωρουν τους ΕΑΥΤΟΥΣ τους αρμοδιοτερους να κρινουν πολεοδομικα και περιβαλλοντικα θεματα απο την Πολεοδομια και το Δασαρχειο.
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ: Ta FAKE NEWS τα είδαμε παραπάνω. Το αν έχουν δικαίωμα οι πολιτες να κρίνουν την πολεοδομία, το δεχόμαστε ως αστειϊσμό. Το δε Δασαρχείο έχει δώσει έγκριση για εργασίες μικρής κλίμακας. Ο ίδιος ο ενοικιαστής του ΑΛΣΟΥΣ όπως αναφέρει σε φίλα προσκείμενες σελίδες, προχωραει σε επενδύσεις 2 εκατ. €! Μέσα στο Πεδίο του Άρεως!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Ο Χρ. Καραμάνος, όπως και η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου και η Αντιπεριφερειάρχης Ε. Κυπριανίδου είναι υπόλογοι για το περιβαλλοντικό έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στο Πάρκο.
Απαιτούμε την απόσυρση των εγκρίσεων της Περιφέρειας και την συζήτηση των αρμοδίων με τους κατοίκους για το τι μπορεί να περισωθεί μέσα στο Πεδίο του Άρεως.
ΥΓ
Δείτε την εξωφρενική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας
https://app.box.com/s/xf6t5s7pqoi0vnuinckycx1z260e0y4k”
όπως αναφέρεται στο άρθρο μας:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.