ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ;

Αυτή τη στιγμή στο Πεδίο του Άρεως συντελείται ένα καινούργιο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Το  αναψυκτήριο «Άλσος», ένας χώρος 4.000 τ.μ. αποκόπτεται  από το πάρκο μας. Υψώνεται φράχτης 2,5 μέτρων, τσιμεντώνονται 2.000 τ.μ. πρασίνου, θεμελιώνεται και κατασκευάζεται μια σκηνή 250 τ.μ. και ύψους πάνω από 11 μέτρα, παραχωρείται χώρος πρασίνου 400 τ.μ. και ιδιωτικοποιείται, ανοίγονται ιδιωτικές είσοδοι στην περιβάλλουσα περίφραξη του πάρκου.

Στήνεται, μια  αυτόνομη μουσική σκηνή 2.500 θέσεων, που θα σκεπάζεται από τέντα πάνω σε μεταλλικό σκελετό 2.000 τμ, ύψους 14 μέτρων!

Πώς συμβαίνουν όλα αυτά και ποιος είναι υπεύθυνος; Μήπως φταίει η κυρία Δούρου που δεν  αντιλαμβάνεται την απλότητα του Πεδίου του Άρεως και την αναγκαιότητα ενός ελεύθερου χώρου πρασίνου μέσα στο κέντρο της πόλης και αρέσκεται σε φαραωνικές κατασκευές μεγάλων μουσικών σκηνών; Η κυρία Κυπριανίδου που δεν γνωρίζει τίποτα για τα τεκταινόμενα παρά μόνο αυτά που της μεταφέρουν οι εντεταλμένοι σύμβουλοί της; Ο κύριος Καραμάνος που ενώ «τιθασεύει» τα οικονομικά συμφέροντα του κυρίου Μελισσανίδη και δίνει τα 20.000.000 ευρώ για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, δεν μπορεί να τιθασεύσει την πλεονεξία των συμφερόντων του επιχειρηματία; Η κυρία Λάσκαρη που σαν εντεταλμένη σύμβουλος  δεν ρωτά την Πολεοδομία για παραβάσεις που μπορεί να συμβαίνουν κατά την εκτέλεση των εργασιών; Η αστυνομία, που βρίσκει πολύ λογική τη ρίψη μπετόν από τον επιχειρηματία βραδινές ώρες κοινής ησυχίας, ( 3π.μ. με 8π.μ.); Η φύλαξη του Πάρκου που αφήνει μπετονιέρες να περνούν μέσα στο Πάρκο σε ώρες που αυτό είναι κλειστό; Η Πολεοδομία που εκδίδει άδειες και δεν ελέγχει αν τα έργα που γίνονται αντιστοιχούν σε αυτές; Η αδηφάγα δίψα  του επιχειρηματία για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος, σε βάρος του Πάρκου;

Σίγουρα, όλοι έχουν συμβάλει στη δημιουργία αυτού του έργου που είναι ασύμβατο με την λειτουργία  του πάρκου. Όμως, θα έχουμε και εμείς ευθύνη, αν με την αδιαφορία μας τους αφήσουμε να συνεχίσουν. Επειδή λοιπόν, «κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος, εκτός από αυτόν που δεν δώσαμε» σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζικά και με όλες τις δυνάμεις μας, για να μην δημιουργηθεί ένας νέος αυθαίρετος Πανελλήνιος στο Πάρκο μας. Δυστυχώς οι διοικήσεις και οι επιχειρηματίες έρχονται και παρέρχονται, τα μπετά, όμως, και οι αυθαίρετες κατασκευές παραμένουν για χρόνια.

Θοδωρής Κοκινάκης
μέλος της κίνησης πολιτών “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.