Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί στον Ροδώνα στο Πεδίο του Άρεως!

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μάντης κακού αλλά δυστυχώς οι ανεπάρκειες της φύλαξης κραυγάζουν με την συνέχιση των βανδαλισμών. Και άλλα φωτιστικά στον Ροδώνα καταστράφηκαν.

Η περιοχή, ακατανόητα, απομονώθηκε με κόκκινες πλαστικές ταινίες εμποδίζοντας τους επισκέπτες του Πάρκου να πλησιάζουν, την στιγμή που η ερημιά είναι αυτή που επιτρέπει τους βανδαλισμούς. Δύο ατόμα από τους έκτακτους υπάλληλους της Περιφέρειας είναι εκεί στην διάρκεια της ημέρας διώχνοντας όσους επισκέπτες πλησιάζουν εντείνοντας περισσότερο την εγκατάλειψη του χώρου.

Δυστυχώς για ακόμη μια εβδομάδα η φύλαξη του Πάρκου με ανεπαρκέστατο προσωπικό και με περιπολίες μόνο μέσα από αυτοκίνητα στις ασφάλτινες διαδρομές συνεχίζεται αναποτελεσματικά.

Δεν θα παραλείψουμε να τονίσουμε τις συνέπειες της εγκατάλειψη των υποδομών από την Περιφέρεια. Στον ψευδεπώνυμο πλέον “Ροδώνα“, τα βουρκόνερα στην υδάτινη διαδρομή, τα σπασμένα γεφυράκια, η διαχρονική αδυναμία της διοίκησης του Πάρκου να γεμίσει τις πέργκολες και να αναπτύξει τις τριανταφυλιές, είναι αυτά που δεν ελκύουν αρκετούς επισκέπτες που υπό άλλες συνθήκες θα γέμιζαν την περιοχή και θα την καθιστούσαν ασφαλή.

Ο Συλλογός μας έχει στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη για το Πέδίο του Άρεως, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος ελπίζουμε ότι θα αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί από την έναρξη της θητείας του: “δεν απαντάω και δεν θέλω να συναλλάσσομαι με τους πολίτες” και να ανταποκριθεί στα αυτονόητα αιτήματα των φίλων του Πάρκου μας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.