ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΣΟΣ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο Χρ. Καραμάνος (Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικού της Περιφέρειας και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής), απάντησε στην ανάρτησή μας στο facebook:

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ;

“Συνεχιζετε την παραπληροφορηση και τροφοδοτειτε τραμπουκικες συμπεριφορες ορισμενων φιλων σας.
Καθεις και το ηθος του.
Και βεβαια οι «φοβερες» αποκαλυψεις σας, ειναι αυτα που δημοσιευουμε εμεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Γιατι δημοσιευουμε ολα τα σχετικα με μια αποφαση εγγραφα, χωρις μαλιστα να ειμαστε υποχρεωμενοι, γιατι ειμαστε ΔΙΚΑΙΟΙ και με τη μερια της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Σε καθε περιπτωση, ΟΥΤΕ ΕΝΑ τετραγωνικο μετρο πρασινου δεν τσιμεντωνεται. Ο χωρος που απο το 1960 ηταν ΘΕΑΤΡΟ ξαναγινεται ΘΕΑΤΡΟ. Τα δε ορια του χωρου ειναι αυτα που καθοριζονται στο ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Μιλαμε για την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ και το ξυλινο δαπεδο. Θελουμε ενα παρκο ζωντανο και σε αυτο συμβαλει η υπαρξη μιας θεατρικης σκηνης σε ενα σημειο του. Ολες δε οι καταγγελιες σας στο ΤΜΗΜΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ της ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ εχουν απορριφθει. Οι ιδιοι ανθρωποι που θεωρησαν αυθαιρετες κατασκευες εντος του Πανελληνιου, αρα ειναι αξιοπιστοι, οι ιδιοι λενε οτι ουδεμια παραβαση υπαρχει στο ΑΛΣΟΣ. Ως προς την τεντα, αυτη ουτε εχει αδειοδοτηθει ουτε κατασκευαστει και εξεταζεται απο Πολεοδομια και Δασαρχειο.
Ξαναδωσαμε ζωη σε ενα Δημοσιο Χωρο που ρημαζε εδω και 15 χρονια. Με τεραστια προσπαθεια και με πολλους αντιπαλους.”

 

O Θοδωρής Κοκινάκης, μέλος των “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως” απαντάει:

Το θετικό στην ανάρτηση του κ. Καραμάνου είναι ότι, ο «αφ’ υψηλού» και μη συνδιαλεγόμενος με τους «πληβείους» του ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ αντιπεριφερειάρχης, διαβάζει τις αναρτήσεις μας στο facebook και ω! του θαύματος μας απαντάει. Όσες όμως μισές αλήθειες κι αν γράψει δεν θα καλύψει το περιβαλλοντικό έγκλημα που γίνεται αυτή την στιγμή στο «Άλσος». Σαν παλιός αγωνιστής για το περιβάλλον, ασφαλώς θα γνωρίζει πως ότι είναι πολεοδομικά «νόμιμο» δεν είναι ταυτόχρονα και περιβαλλοντικά ωφέλιμο. Βλέπε τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, νομιμοποίηση ημιυπαίθρειων χώρων κλπ.

Παρ’ όλα αυτά:

1η μισή αλήθεια: Η πολεοδομία δεν έχει απαντήσει ακόμα στην 2η αίτηση – καταγγελία μας. (Έχει χρόνο ακόμα για μερικά τηλεφωνήματα στους αρμόδιους για διευκόλυνση του επιχειρηματία).

2η μισή αλήθεια: Η «Ανάπλαση» είχε αφήσει τον περιβάλλοντα χώρο του «Άλσους» κατά το μεγαλύτερό του μέρος χωμάτινο και φυτεμένο. Αυτή την στιγμή όλος αυτός ο χώρος των 2 στρεμμάτων περίπου είναι στρωμένος με γκρο μπετόν 20 – 40 εκατοστών. Εάν ο κ. Καραμάνος δεν το είχε προσέξει, κατά την παράδοσή του στον κ. Μαροσούλη, υπάρχουν φωτογραφίες που μπορούν να του το θυμίσουν. Ας μην καταφεύγει σε αναπολήσεις του ’60 γιατί υπάρχουν νεότερα δεδομένα που τον διαψεύδουν.

3η μισή αλήθεια: Το νυκτερινό κέντρο που στήνει ο κ. Μαροσούλης μέσα στο Πεδίο του Άρεως, με την ανεξήγητη υποχωρητικότητα της Περιφέρειας και ιδίως του κ. Καραμάνου, δεν θα δώσει καμιά ζωή στο Πάρκο. (Εκτός από ηχορύπανση, παράνομο παρκάρισμα και φώτα προβολέων). Είναι αποκομμένο τελείως από το Πάρκο, λειτουργεί με δικό του ωράριο, (πέραν του ωραρίου του Πάρκου) και έχει δική του «ιδιωτική» είσοδο – έξοδο στον δρόμο.

4η μισή αλήθεια: Η σκηνή του κ. Μαροσούλη που με τόση ευκολία υπερασπίζεται ο κ. Καραμάνος ουδεμία σχέση έχει με την σκηνή του ’60 «Οικονομίδη», είναι τουλάχιστον διπλάσια σε επιφάνια και σε ύψος, εμπρός από ένα διατηρητέο κτήριο.

5η μισή αλήθεια: Η «Ανάπλαση» είχε περιορίσει τον χώρο του «Άλσους». Το προόριζε για αναψυκτήριο με θέα και άμεση πρόσβαση στο Πάρκο. Περιελάμβανε δε και χρήσεις για τους κατοίκους της περιοχής και για τους επισκέπτες. Ο επιπλέον, της σύμβασης, χώρος που παραχωρήθηκε από τον κ. Καραμάνο, στον κ. Μαροσούλη, για περισσότερα τραπεζοκαθίσματα και μεγαλύτερο κέρδος ήταν χωμάτινος και στρωμένος με πράσινη αγριάδα τύπου «γκαζόν».

 Όσον αφορά την τέντα των 2000 τ.μ. και ύψους 14 μέτρων, μπροστά από το διατηρητέο κτήριο του «Άλσους», ελπίζουμε να μην δοθεί η άδεια κατασκευής της από την πολεοδομία. Πάντως ο κ. Καραμάνος ασμένως έτρεξε να δώσει το ΟΚ της Περιφέρειας για την κατασκευή της, στον «προστατευόμενό» του κ. Μαροσούλη.

 Αντίπαλοι του Πάρκου είναι αυτοί που καταστρατηγούν τον κοινωφελή χαρακτήρα του υπέρ των υπερβολικών κερδών των επιχειρηματιών. Ας κοιτάξει λοιπόν ο κ. Καραμάνος στον καθρέφτη του και θα τους αναγνωρίσει αμέσως.

 Ο κ. Καραμάνος και ίσως και άλλοι στην διοίκηση της Περιφέρειας ξεχνούν ότι είναι απλοί διαχειριστές του Πεδίου του Άρεως και όχι ιδιοκτήτες του. Το Πάρκο ανήκει σε όλους τους κατοίκους και στους επισκέπτες του που θέλουν να το χαίρονται και να το απολαμβάνουν ως έναν ελεύθερο χώρο πρασίνου και όχι σαν χώρο εμπορικών παζαριών και εμπορευματοποιημένης διασκέδασης. Η Αθήνα έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους και πράσινο και όχι από νυκτερινές μουσικές σκηνές, που δεν της λείπουν.

Όσο για το ήθος του καθενός, ελπίζουμε οι οικονομικές απολαβές του κ. Καραμάνου ως Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, να είναι αρκετές ώστε να κατευνάζουν την πάλαι ποτέ περιβαλλοντική του συνείδηση και να κοιμάται ήσυχος τα βράδια.

Θοδωρής Κοκινάκης,
μέλος των “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.