Πλατεία Πρωτομαγιάς δίπλα στο Πεδίο του Άρεως, ο χώρος που οι αρμόδιοι αφήνουν κατοίκους και επισκέπτες να αλληλοσπαράσσονται.

Ναι, όλες οι πλευρές έχουν κάποιο δίκιο. Οι κάτοικοι που συχνά υποφέρουν από τον υπερβολικό θόρυβο ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, οι νέοι που ζητούν έναν χώρο να εκφραστούν, οι επαγγελματίες που για να επιβιώσουν θεωρούν ότι η δυνατή μουσική και η εύκολη πρόσβαση των πελατών τους είναι απαραίτητη.

Αλληλοκατηγορίες εκτοξεύονται, συχνά υβριστικές, τα πάθη ανάβουν. Σελίδες στο διαδίκτυο κατακεραυνώνουν ανάλογα με ποιους θέλουν να “χαϊδέψουν”. Η αστυνομία καλείται να λύσει το άλυτο πρόβλημα (ελάχιστοι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι και αυτοί πολιορκούμενοι, ελάχιστοι χώροι δημιουργικής έκφρασης των νέων και αυτοί συνήθως επί πληρωμή)
Ποιος είναι ο αρμόδιος στην περίπτωση της Πλατείας Πρωτομαγιάς; Η Περιφέρεια Αττικής. Τι κάνει; Νίπτει τας χείρας της. Έχει έρθει σε επαφή με τις ενδιαφερόμενες ομάδες να βρεθεί ένας τρόπος συμβίωσης; Όχι. Παίρνει μέτρα μείωσης του θορύβου; Όχι. Δημιουργεί ελεύθερους χώρους για τους νέους (αθλησης, δημιουργικής απασχόλησης); Όχι.
Απαιτούμε να κάνουν τη δουλειά τους. Για την καθημερινότητά μας. Για αυτά που υποσχέθηκαν για να εκλεγούν.
Όχι για χρηματοδοτήσεις σε συναυλίες του νυχτερινού κέντρου μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Αλλες είναι οι προτεραιότητες της κοινωνίας.
Κινηθείτε κύριοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.