Ενημέρωση για τις εργασίες στο Άλσος Ευελπίδων

Μετά τις πρώτες επεμβάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων στο Άλσος Ευελπίδων, πολλοί φίλοι έκφρασαν ερωτηματικά:

1. Για την τεχνική κλαδέματος, αν είναι σύμφωνη με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.
2. Για την συνέχιση των εργασιών μέχρι την περαίωσή τους, αν θα υπάρξει συνέχεια και συνέπεια ή αν είναι προεκλογικό πυροτέχνημα.

Οι “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως” απευθυνθήκαμε στην Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου (υπεύθυνος γεωπόνος κ.Τσαγκαρόπουλος και υπεύθυνος γεωπόνος για την 6η και 7η Δημοτική Κοινότητα κ. Τσιότρας) και θέσαμε τα ερωτήματα.
Μας ανάλυσαν την πολιτική τους αλλά και μας την έστειλαν γραπτώς προκειμένουν να ενημερωθούν οι κάτοικοι, αλλά και να γίνουν γνωστά τα στοιχεία των υπευθύνων για τούς πολίτες που επιθυμούν να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Οι υπεύθυνοι Πρασίνου του Δήμου μας διαβεβαίωσαν ότι:

1. Οι εργασίες κλαδέματος των υγειών δένδρων, κοψίματος των επικίνδυνών ή ξερών, κοπή των θάμνων και αποκομιδή των κλαδιών θα συνεχιστούν μέχρι και την ολοκλήρωσή τους σε όλο το Αλσος.
2. Ολες οι εργασίες γίνονται με επίβλεψη γεωτεχνικών και την καθοδήγηση γεωπόνου.
3. Σημαντική βαρύτητα δίδεται στα δένδρα που εισέρχονται στα πεζοδρόμια π.χ. Βαλτινών, Κυπριανού, Μουστοξύδη)
4. Το τμήμα καθαριότητας επιχειρεί κάθε Τετάρτη
5. Προγραμματίζεται η επισκευή και το βαψιμο στα παγκάκια και η επισκευή στην ξύλινη κατεστραμμένη γεφυρούλα.
6. Προγραμματίζονται ενέργειες για την αντιμετώπιση του παρκαρίσματος μέσα στο Άλσος (από οδό Πριγκηπονήσσων) και την κυκλοφορία δίτροχων.
7. Εχουν απευθυνθεί στις άρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τα θέματα φωτισμού, οδοποιίας, περίφραξης κλπ
8. Εχουν απευθυνθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την ΕΥΔΑΠ για το θέμα των κατεστραμμένων πυροσβεστικών κρουνών.

Σημειώνουμε το παράπονο τους, ότι αρκετοί οδηγοί παρκάρουν στο πεζοδρόμιο του Αλσους, παρ’ όλες τις προειδοποιητικές ταινίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν τα γερανοφόρα οχήματα για κλάδεμα των δένδρων.
Θεωρούμε ότι η συνεργασία των κατοίκων οφείλει να είναι αμέριστη, ιδιαίτερα μετά τα τοσα χρόνια εγκατάλειψης του Άλσους.

Το πλήρες κείμενο της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου για το Άλσος Ευελπίδων θα το βρείτε εδώ: http://www.epimenoumepedioareos.gr/wp-content/uploads/2019/04/ΑΛΣΟΣ-ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-24-4-2019.pdf

Για το θέμα της Διεύθυνσης Υποδομών του Δήμου στη οποία ανήκουν οι αρμοδιότητες φωτισμού, οδοποιίας, περίφραξης κλπ, οι Επιμένουμε επισκευθήκαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Χ. Αποστολόπουλο.  Τον ευχαριστήσαμε για την άμεση ανταπόκρισή του στην αποκατάσταση του φωτισμού στην διαδρομή Πριγκιπονήσσων-Κυπριανού και του θέσαμε τα άμεσα προβλήματα που θα πρέπει να αποκατασταθούν.
Θα σας ενημερώσουμε για την συνάντηση και τι τι μέλλει γενέσθαι σε επόμενη ανάρτηση όταν έχουμε πλήρη στοιχεία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.