“Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν” (Κανείς δεν μπορεί να υπηρετεί δύο αφέντες)

Σε προγραμματισμένη επίσκεψη (Πέμπτη 22.10.2020) της κυρίας Ρένα Δούρου στο Πεδίο του Άρεως κάναμε παρέμβαση για τα πολύ σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει το Πάρκο μας.
Ενημερώσαμε την κα Δούρου για την σημερινή κατάσταση και τονίσαμε τα ζητήματα σε σχέση
– με την διαχρονική ανεπάρκεια (ποιοτική και ποσοτική) της φύλαξης,
– τις ελλείψεις στις υποδομές (σιντριβάνια, υδάτινες διαδρομές, τουαλέτες, πότισμα κλπ),
– στην συνεχιζόμενη αποκοπή τμημάτων του Πάρκου (ΑΛΣΟΣ, Περίφραξη Greenpark),
– την ανάγκη διακοπής των παζαριών,
– τις αυθαιρεσίες στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου “Άλσους”.
– επίσης τονίσαμε την ανάγκη δημιουργίας μέσα στο Πάρκο χώρου εκγύμνασης σκύλων με συγκεκριμένη από την πλευρά μας χωροταξική πρόταση.
Σαν Κίνηση Πολιτών οφείλουμε να συζητάμε με όλους τους θεσμικούς παράγοντες και θα συνεχίσουμε να είμαστε διαθέσιμοι για όσους ενδιαφέρονται για το Πάρκο μας και για τις απόψεις των κατοίκων.
Η κυρία Δούρου συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, και από τον Χρήστο Καραμάνο πρώην πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής (και νυν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής) της Περιφέρεια Αττικής
που εκ της θέσεώς του το 2018 και το 2109 εισηγήθηκε και ενέκρινε όλα τα αιτήματα αυθαίρετης επέκτασης του ενοικιαστή του ΑΛΣΟΥΣ σε βάρος του Πάρκου.
Στην συμμετοχή μας στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) στις 20/10/2020 για την συζήτηση της υπόθεσης “Μαροσούλη – αυθαιρεσίες Άλσους”, η πρόεδρος του ΣΥΠΟΘΑ, σε ερώτημά μας, μας ενημέρωσε ότι η ενιστάμενη για τις αυθαίρετες κατασκευές εταιρεία «Η. Μαροσούλης Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» εκπροσωπείται (εμμίσθως, δικαιούμαστε να υποθέσουμε) από τον ίδιο τον Χρ. Καραμάνο!
Θεωρούμε ότι αυτή η συνύπαρξη είναι άκρως αντιδεοντολογική και σαφώς τίθενται θέματα σύγκρουσης συμφερόντων.
Ο Χρήστος Καραμάνος, που συνόδευε την κα Δούρου, ισχυρίστηκε στην αρχή ότι δεν ήταν, στην συνέχεια ότι κλήθηκε μεν στην συνάντηση όχι ως εκπρόσωπος του κ. Μαροσούλη αλλά …ως γνώστης του αντικειμένου. Ανακριβέστατο, όπως επιβεβαιώνεται από την πρόσκληση του ΣΥΠΟΘΑ αλλά και την επιβεβαίωση από το Συμβούλιο στο επιτόπου ερώτημά μας. https://1drv.ms/b/s!ApFb0P0vBX6qibFTqKqrHmIa9waAqA?e=L5QYCC
Η κυρία Ρένα Δούρου δεν πτοήθηκε από την καταγγελία μας αλλά υιοθέτησε την απάντηση του Χρ. Καραμάνου ότι ο Σύλλογός μας δεν εκπροσωπεί τους κατοίκους σε αντίθεση με τον Σύλλογο “Αθηνά”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.