ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Διακόσιοι επισκέπτες και φίλοι του Πεδίου του Αρεως συγκεντρωθήκαμε για να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη πολιτική της Περιφέρειας Αττικής να εγκρίνει και να συνεργήσει στην αποκοπή τμήματος του Πάρκου, σαν οικόπεδο, και την λειτουργία εντός αυτού νυχτερικού κέντρου τύπου “Ιεράς οδού”.

Το μέλος της κίνησης πολιτων “Επιμένουμε Πεδίο του ΆρεωςΘοδωρής Κοκκινάκης στην ομιλία του ανέφερε ότι ενώ η Περιφέρεια μας παραπλανούσε για δήθεν λειτουργία αναψυκτηρίου στο προαύλιο του κτιρίου του ΑΛΣΟΥΣ, για οικογένειες και επισκέπτες, φρόντιζε, πίσω από την πλάτη μας, να προωθεί τα ιδιωτικά συμφέροντα του ενοικιαστή, ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών και σε βάρος του δημόσιου χώρου, με αποτέλεσμα:

  1. Το προαύλιο του ΑΛΣΟΥΣ περικλείστηκε με φράκτη απο συνθετικό υλικό ύψους 2,5μ,
  2. Δύο στρέματα πράσινο επικαλύφθηκαν από μπετόν,
  3. Χαρίστηκε, επιπλέον από ότι περιλαμβανόταν στην προκήρυξη, τμήμα πρασίνου 500μ2, που επίσης περικλείστηκε και επικαλύφθηκε από μπετόν.
  4. Εγκαταστάθηκε τεράστια σκηνή ύψους 12 μέτρων και εμβασού 20Χ20 μέτρα,
  5. Ανοίχτηκε ιδιωτική είσοδος για να παρκάρουν αυτοκίνητα και να μπαίνουν και να βγαίνουν οι πελάτες χωρίς να περνάνε απο το Πάρκο
  6. Ενέκρινε ώστε ο ενοικιαστής να εγκαταστήσει σκέπαστρο, με μεταλλικό σκελετό, σε έκταση 2.000τμ και ύψος 14 μέτρα (ύψος τετραόροφης πολυκατοικίας).

Ποιες είναι οι συνέπειες:
1. Αφαιρείται από τους κοινόχρηστους χώρους του Πεδίου του Άρεως ένα πολύτιμο σημείο αναφοράς για την προσέλκυση επισκεπτών που θα μπορούσε να δώσει ζωή στο Πάρκο.
2. Θα δημιουργεί κυκλοφοριακή συμφόρηση από τους 2.500 πελάτες που μπορεί να φιλοξενήσει ο συναυλιακός χώρος, σε μια ιδιαίτερα πυκνοδομημένη περιοχή κατοικίας
3. Θα δημιουργείται ηχορύπανση μέχρι και μετά τα μεσάνυκτα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και εντελώς ασύμβατη για το περιβάλλον Πάρκου,
4. Δημιουργείται εντονότατη φωτορύπανση με προβολείς τύπου γηπέδου, αδιανόητη για Πάρκο

Στην συγκέντρωση μίλησαν πολλοί κάτοικοι και εξέθεσαν την αντίθεσή τους στις απαράδεκτες εξελίξεις στο “ΑΛΣΟΣ” και στην δημιουργία του φαραωνικού κατασκευάσματος μεσα στο Πάρκο

Χαιρέτησαν και έκφρασαν την διαφωνία τους με την ακολουθούμενη πολιτική της Περιφέρειας υποστηρίζοντας τον αγώνα μας οι υποψήφιοι/ες στις επερχόμενες εκλογές, αλφαβητικά: Ρηγας Αξελός, Κατερίνα Θανοπούλου, Αυγή Θεοδόση, Δέσποινα Κουτσούμπα, Πέτρος Κωνσταντίνου, Φλώρα Νικολιδάκη, Ντίνα Ρέππα, Μαριάνα Τσίχλη.
Τους ευχαριστούμε θερμά.

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝ’ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΕ.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.