Οι 700.000€ να πάνε στο Πάρκο μας!


Η Περιφέρεια Αττικής είχε εγκρίνει 700.000€ για το παζάρι, τον στολισμό και τις χριστουγεννιάτικες γιορτές στο Πεδίο του Άρεως! (Σημειωτέον ότι οι εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά λόγω κορονοϊού).

Προγραμμάτισαν ένα κολοσσιαίο ποσό, δεδομένων των στενών η και πολύ στενών οικονομικών πολλών από εμάς, αλλά και των επειγουσών αναγκών σε υποδομές του Πάρκου.

Βλέπουμε πολλά από τα παρτέρια να εξακολουθούν να είναι βρώμικα και απεριποίητα, τα υδάτινα στοιχεία κατεστραμμένα, πολλά μάρμαρα σπασμένα, τουαλέτες κλειστές κλπ.

Βλέπουμε ότι, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία να διορθωθεί το συντριβάνι στην πλατεία μπροστά από το “Άλσος”, με κόστος 60.000€, δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα να συνδεθεί και να λειτουργήσει η υδάτινη διαδρομή στα “Πλατάνια” που εξακολουθεί να είναι βούρκος.

Οι 700.000€ είναι μια τεράστια σπατάλη για να λειτουργήσει ένα παζάρι και γιορτές δημοσίων σχέσεων, που οι περισσότεροι διαφωνούν να γίνονται επειδή για πάνω από δύο μήνες τον χρόνο αφαιρούν ζωτικό χώρο από το Πάρκο. Πολύ περισσότερο όταν ισχύει στυγνή λιτότητα για τις υποδομές του.

Απαιτούμε, μεταξύ των άλλων αναγκών του Πάρκου, τμήμα από τα χρήματα που προορίζονταν για τα πανηγύρια να χρησιμοποιηθούν για την διαμόρφωση του, ήδη περιφραγμένου και εγκαταλειμμένου χώρου, που ήταν το φυτώριο (ανάμεσα στις δύο εισόδους από την οδό Μπούσγου), για χρήση από τα συμπαθητικά τετράποδα και τους ιδιοκτήτες τους, όπως έχουμε εγγράφως ζητήσει κατ’ επανάληψη από την Περιφέρεια Είναι ένα σημαντικό βήμα για να μπει μια τάξη σε ένα ζήτημα που δημιουργεί συνεχώς τριβές ανάμεσα σε επισκέπτες του Πάρκου.

Τα χρήματά μας, που πληρώνουμε και τόσο σκληρά δουλεύουμε να βγουν, να τα σέβονται και να πηγαίνουν σε χρήσιμα για τους πολίτες έργα.

σ.σ.
– Η φωτογραφία είναι από τις αντίστοιχες Χριστουγεννιάτικες εορτές του 2019 που οργάνωσε η Περιφέρεια.
– H απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής: https://www.epimenoumepedioareos.gr/wp-content/uploads/2020/12/Ψ4Μ37Λ7-ΛΚ3-700.000-Εκδηλώσεις-Χριστούγεννα-2020-21.10.2020.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.