Ο αθλητισμός την εποχή της καραντίνας

Η καραντίνα με όλα τα κακά που έφερε, είχε και ένα θετικό αποτέλεσμα. Έφερε τον κόσμο κοντά στον αθλητισμό.
Δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι, και όχι μόνο, περπατάνε, γυμνάζονται, τρέχουν, κάνουν ποδήλατο κ.α. Πάρα πολλοί νέοι που η σχέση τους με τον αθλητισμό ήταν αποσπασματική και συχνά περιοριζόταν μπροστά σε μια οθόνη βρίσκονται σε επαφή με την άσκηση του σώματός τους. Η βελτίωση της φυσικής και της ψυχικής υγείας που φέρνει ο αθλητισμός είναι τεράστια και είναι σημαντικό να παραμείνει ακόμη και μετά την πανδημία.
Τι χρειάζεται; Πολλούς ελεύθερους δημόσιους χώρους και όργανα άθλησης. Τι από αυτά υπάρχει σήμερα στο Πεδίο του Άρεως; Πλην αυτών που προσφέρει η ίδια η φύση, πρακτικά τίποτα.
Στην παλαιά παιδική χαρά εφήβων, μερακλήδες νέοι έχουν τοποθετήσει αυτοσχέδιο μονόζυγο και όχι μόνο. Τους βγάζουμε το καπέλο.

Τι κάνει για αυτό η Περιφέρεια Αττικής; Μέχρι στιγμής τίποτα. Ας διδαχθεί από αυτούς τους νέους και να κινηθεί. Στα άλση Βεϊκου και Παγκρατίου, στο Άλσος Κολυμβητηρίου στο Γουδί έχουν εγκατασταθεί όργανα γυμναστικής. Στο Πεδίο του Άρεως;

Να αντιληφθεί η Περιφέρεια ότι δεν χρειαζόμαστε πολυέξοδα πανηγύρια. Χρειαζόμαστε το ενδιαφέρον και την ανταπόκρισή της στις καθημερινές αυτονόητες ανάγκες του κόσμου.

Ζητάμε να τοποθετηθούν όργανα γυμναστικής σε πολλά σημεία στο Πάρκο μας. Ιδιαίτερα στην πλευρά της οδού Μαυρομματαίων που έχει αφεθεί εν πολλοίς στην μοίρα της.
Περιφέρεια κινήσου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.