Μας κλέβουν και πάλι το Πάρκο!

Χριστουγεννιάτικα, προφανώς για να μην υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης μιας και οι Δημόσιες Υπηρεσίες είναι κλειστές, ένα τερατώδες σκέπαστρο στήνεται στον χώρο του ΑΛΣΟΥΣ εμβαδού 500μ2 και ύψους 12μέτρων!
Υψηλότερο από οτιδήποτε άλλο στο Πάρκο δεδομένου ότι το ύψος του κτιρίου ΑΛΣΟΣ είναι από 7,5 μέχρι 11 μέτρα.
Από τον φάκελο του έργου προκύπτει ότι δεν έχει καν δοθεί άδεια από την Περιφέρεια Αττικής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερώτησή μας στον υπεύθυνο του Πάρκου κ. Κοκμοτό, ο οποίος έδωσε την άδεια να μπουν οι γερανοί και τα φορτηγά, για το αν ο μισθωτής έχει την απαιτούμενη άδεια από την Περιφέρεια, μας απάντησε ότι “αφού ενοικίασε τον χώρο μπορεί και να κάνει ότι θέλει”!!!
Φυσικά αυτό δεν αληθεύει γιατί σύμφωνα με την σύμβαση της μίσθωσης (άρθρο 6.7) “Μόνον με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Αττικής και κατόπιν λήψεως όλων των αναγκαίων Αδειών, επιτρέπεται να γίνουν πρόσθετες κατασκευές και διαρρυθμίσεις στο μίσθιο, δηλαδή στο κτίριο «Άλσος» και στον περιβάλλοντα χώρο αυτού καθώς και στο αναψυκτήριο «Γαρδένια» και στο περίπτερο «Γαρδένια»”
Αυτά φυσικά είναι ψιλά γράμματα που αφορούν τους κοινούς θνητούς και όχι τους εκλεκτούς της Περιφέρειας που από τώρα τους δόθηκε, με εξευτελιστική τιμή, 10ετής παράταση της μίσθωσης από το 2033-2043(!) για να εξασφαλίσουν την κότα με τα χρυσά αυγά.
Υποτίθεται ότι η κατασκευή θα καλύψει την σκηνή. Η σκηνή σύμφωνα με την άδεια της πολεοδομίας είναι 12Χ16μ και είναι «προσωρινή λυόμενη κατασκευή η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και θα αποσύρεται τους υπόλοιπους». Αστεία πράγματα. Η νεα κατασκευή εμβαδού 500μ2 με σιδηροδοκούς πάνω από 40εκ πλάτος και υδραυλικα συστήματα θα είναι βαρέως τύπου και δεν θα αποσύρεται ποτέ.
Η αυθαιρεσία συνεχίζεται και βασιλεύει…
Η ηχορύπανση θα γίνεται τώρα χειμώνα-καλοκαίρι στο Πάρκο γιατί προφανώς η όρεξη ανοίγει μιας που βρίσκουν να τα κάνουν.
Σημειωτέον ότι εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ για την νομιμότητα των χρήσεως γης μέσα στο πεδίο του Άρεως, συμπεριλαμβανομένης και τής «αυλής» όπως έχει καταντήσει ο κοινόχρηστος χώρος πέριξ του κτιρίου του ΑΛΣΟΥΣ. Πιθανότατα για να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα σε περίπτωση δυσμενούς απόφασης για τις αυθαιρεσίες που έχουν γίνει απόφασης.
Το Πάρκο είναι χώρος φύσης, ηρεμίας, ήπιας αναψυχής.
Δεν εχουμε τόσα πολλά Πάρκα στην Αθήνα ώστε να θυσιάσουμε ένα από αυτά στα όποια συμφέροντα.
Καλούμε τους πολίτες που αγαπούν το Πάρκο και είναι οι μόνοι πραγματικοί «ιδιοκτήτες» σε αντίδραση για να μην το μετατρέψουν σε Ιερά Οδό.