Κλείνει πάλι το Πεδίο του Άρεως λόγω κινδύνου πυρκαγιάς! Γιατί η γνώμη και η γνώση των πολιτών βαραίνει τόσο λίγο;

Ο Περιφερειάρχης κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αύριο Παρασκευή 21/6 και πιθανότατα μεθαύριο Σαββατο 22/6 το Πεδίο του Άρεως θα παραμείνει κλειστό λόγω καύσωνα και κινδύνου πυρκαγιάς.

Για μια ακόμη φορά μονοδιάστατες αποφάσεις που παίρνονται πίσω απο γραφεία δεν λαμβάνουν υπόψη την γνώμη και την γνώση των πολιτών.

Πολίτες που γνωρίζουν το Πεδίο του Άρεως από δεκαετίες, και στα καλά του και στα άσχημά του, ξέρουν ότι η παρουσία επισκεπτών ήταν και είναι το καλύτερο εχέγγυο να προστατευτεί το πάρκο από οποιαδηποτε απειλή.

Όσες φωτιές έχουν κατά καιρούς αναψει στο Πάρκο έχουν γίνει άμεσα αντιληπτές και σβηστεί είτε από τους ίδιους τους επισκέπτες είτε από πυροσβεστικά που κλήθηκαν. Κϊνδυνος για τους ανθρώπους δεν υπάρχει γιατί το Πεδίο του Άρεως έχει πολλές εξόδους προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σημαντικό είναι ότι κάποιες φωτιές που έχουν ανάψει τα τελευταία χρόνια προέρχονταν από πηγές έξω από το πάρκο και οχι από επισκέπτες του.

Η Περιφέρεια απλά οφείλει να φροντίσει να υπάρχει ένα όχημα αμεσης επέμβασης σε τέτοια περίπτωση.

Τις μέρες καύσωνα η πόλη υποφέρει. Τα Πάρκα, ιδιαίτερα τις πρωινές και απογευματινές ώρες είναι χώροι ανακούφισης για τους κατοίκους που αλλιώς είναι αναγκασμένοι να παραμένουν στο σπίτι τους και στα κλιματιστικά, όσοι έχουν την δυνατότητα.

Ο Περιφερειάρχης οφείλει να αναστείλει την απόφασή του και τα πάρκα να παραμείνουν ανοιχτά όλες τις μέρες του καλοκαιριού.

Σε αντίθετη περίπτωση να διαμαρτυρηθούκε έντονα.

Αναρωτιόμαστε: Ποια είναι η θέση της Εντεταλμένης Συμβούλου για το Πεδίο του Άρεως κυρίας Μωραϊτάκη;