Εργα που αφορούν υδάτινες υποδομές στο Πεδίο του Άρεως

👉Ρωτήσαμε την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας για την περίφραξη της πλατείας μπροστα στο κιόσκι της “Γαρδένιας”. Μας ενημέρωσαν ότι εντός περίπου 15 ημερών θα ξεκινήσει η επισκευή του εκεί σιντριβανιού που είχε να λειτουργήσει από τα εγκαίνια της “Ανάπλασης” του Πεδίου του Άρεως προ δεκαετίας και βάλε…

⏱️ Το έργο, όπως μας είπαν, θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες και κατά συνέπεια, οι φίλοι του Πάρκου θα το απολαύσουν πριν το καλοκαίρι.

❓ Ελπίζουμε να κρατηθούν τα χρονοδιαγράμματα γιατί η πλατεία είναι δημοφιλής, ιδιαίτερα στους μικρούς φίλους του πάρκου, και θα πρέπει να τη στερηθούν το μικρότερο δυνατό διάστημα.

🥺 Τώρα γιατί έπρεπε η περίφραξη να στερεωθεί με μπετόβεργες καρφωμένες στα μάρμαρα πρέπει κάποιος να μας το εξηγήσει. Η “βολή” των αρμοδίων δεν μπορεί να οδηγεί σε αισθητική υποβάθμιση και καταστροφή υποδομών του Πάρκου!

👉 Επίσης ενημερωθήκαμε ότι στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνονται οι επισκευές των υδάτινων διαδρομών στα “Πλατάνια” και στον “Ροδώνα”.
❓Κρατάμε μικρά καλάθια από την μέχρι τώρα εμπειρία μας από τις καθυστερήσεις και τις αστοχίες των προηγούμενων Περιφερειακών Διοικήσεων.
Eλπίζουμε η νέα Διοίκηση να δώσει ένα άλλο δειγμα γραφής στον προγραμματσμό και την ολοκλήρωση των έργων.

👍 Τελευταίο, και όχι το λιγότερο σημαντικό, είναι ότι είναι προγραμματισμένο σύντομα να λειτουργήσουν δύο γεωτρησεις στο πάρκο ώστε να μην ποτίζεται από πόσιμο νερό που έρχεται από 250 χιλιόμερα μακρυά… Υπενθυμίζουμε ότι το Πεδίο τού Αρεως αρδευόταν από πέντε γεωτρήσεις που έχουν παύσει να λειτουργούν από έλλειψη συντήρησης εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Με την αδιαφορία και τις καθυστερήσεις των διαδοχικών Διοικήσεων φτάσαμε μέχρι σήμερα.
❓Μια ακόμη πρόκληση για την νέα Περιφερειακή Αρχή.

👀 Εμείς παρακολoυθούμε και σας ενημερώνουμε.