Επιστολή προς την Διεύθυνση του Πεδίου του Άρεως για τις παράνομες ενέργειες ηχορύπανσης και στάθμευσης εντός του Παρκου.

👉 Στείλαμε επιστολή προς την Διεύθυνση του Πεδίου του Άρεως, η οποία ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, για τις παράνομες ενέργειες εντός του Παρκου.

Περιμένουμε την απάντησή τους και ανάλογα θα κινηθούμε.

=================

📩 Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ»
Προς: την Διεύθυνση Πάρκων και Αλσών Αθήνα Κοιν.: Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη
ΑΝΑΦΟΡΑ για παράνομες ενέργειες εντός του Πεδίου του Άρεως και ερώτημα για ενέργειες της υπηρεσίας σας.
Κύριοι,
Προχτές Τετάρτη 11.10.2023 για μια ακόμη φορά, αλλά ακόμη εντονότερα, η ηχορύπανση από το νυχτερινό κέντρο ΑΛΣΟΣ που λειτουργεί εντός του Πεδίου του Άρεως, ακουγόταν σε όλη την περιοχή Γκύζη, Κυψέλης, Εξάρχεια μέχρι το λόφο του Στρέφη, ακόμη και σε ώρες κοινής ησυχίας, σε βαθμό που οι περίοικοι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν μέχρι το τέλος της συναυλίας.
– Ενημερώστε μας τι ενέργειες έχετε κάνει κατόπιν των επανειλημμένων καταγγελιών κατοίκων για την συνεχόμενη ηχορύπανση από το κέντρο ΑΛΣΟΣ και τι θα κάνετε για την ακόμη πιο έντονη της συναυλίας της 11.10.2023.
Επίσης, δεκάδες πελάτες του νυχτερινού κέντρου στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους κατά την διάρκεια της συναυλίας εντός του Πάρκου.
Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες.
Δεδομένου ότι το Πάρκο έχει φύλαξη που πληρώνεται με δημόσια χρήματα από την Περιφέρεια, ενημερώστε μας αν οι φύλακες είχαν εντολές -και από ποιον- για να επιτρέπουν την παράνομη στάθμευση ή το απαγόρευσαν και δεν εισακούστηκαν από τον μισθωτή του χώρου και το κατήγγειλαν στην αρμόδια αρχή για το Πεδίο του Άρεως.
– Αν δεν το έκαναν, ως όφειλαν, ενημερώστε μας ποιες ενέργειες θα κάνετε για την μη συμμόρφωσή τους στις υποχρεώσεις τους για την εφαρμογή του κανονισμού του Πάρκου που σαφώς απαγορεύει την στάθμευση εντός του Πεδίου του Άρεως άνευ ρητής αδείας από την αρμόδια αρχή.
Τα παραπάνω τα αναφέρουμε και ερωτούμε ως αναγνωρισμένο σωματείο με την επωνυμία «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ» που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα και επειδή έχουμε άμεσο έννομο συμφέρον καθόσον καταστατικός σκοπός μας είναι η αποκατάσταση του Πεδίου του Άρεως ως ελεύθερα προσβάσιμου δημόσιου χώρου, υπό δημόσια διαχείριση, με τρόπο που θα το καθιστά ζωντανό, πράσινο, φωτεινό, καθαρό, ελεύθερο, λειτουργικό και ασφαλές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Με τιμή
Για τον Περιβαλλοντικό-Πολιτιστικό Σύλλογο «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως»
Ο Πρόεδρος,    Ο Γραμματέας