Επαναφορά των Σκαμμάτων με Άμμο στο Πεδίο του Άρεως. Που βρίσκονται στο Πάρκο (ΜΕΡΟΣ 2)

Στο ΜΕΡΟΣ 1 είδαμε πόσο προσφέρουν στα παιδιά να υπάρχουν σκάμματα στο Πάρκο μας και τις προϋποθέσεις και τα οφέλη από αυτό.
Ας δούμε τώρα που είναι τα σκάμματα που κάποια θυμόμασταν και κάποια ψάξαμε, σκάψαμε και τα βρήκαμε ακολουθώντας την αποτύπωση του αρχιτέκτονα Τομπάζη που σχεδίασε την Ανάπλαση 2008-2011
Στο Πεδίο του Άρεως υπάρχουν τα ίχνη από τέσσερα σκάμματα συν δύο που υπήρχαν στις Παιδικές Χαρές και έχουν καταργηθεί.
Οι θεσεις τους φαίνονται στο σχεδιάγραμμα του Πάρκου (κόκκινα τετραγωνάκια)
Η κατάσταση κάθε ενός από αυτά φαίνεται στις φωτογραφίες.
Ο αριθμός επί της φωτογραφίας αντιστοιχεί στον αριθμό στο σχεδιάγραμμα.
Στην μεγάλη Παιδική Χαρά (προς την Πλ. Πρωτομαγιάς) το σκάμμα ήταν στην επάνω δεξιά πλευρά. Βρισκόταν κάπου ανάμεσα στα δύο πολύ όμορφα και καλοσυντηρημένα παγκάκια που φαίνονται στη φωτογραφία.
Στην μικρή Παιδική Χαρά (προς τον Πανελλήνιο Γ. Σ.) υπάρχουν ίχνη του εγκαταλειμμένου σκάμματος (αν το γνωρίζετε επιβεβαιώστε το).
Στην παλιά (σήμερα βανδαλισμένη και εγκαταλειμμένη) Παιδικη Χαρά Εφήβων φαίνεται ότι δεν υπήρχε σκάμμα (αν κάποιος θυμάται κάτι διαφορετικό, πείτε το μας)
✍ Η Περιφέρεια να πάρει την πρωτοβουλία να τα αποκαταστήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές υγιεινής και προστασίας.
Ώρα να δώσουμε στα παιδιά μας ξανά τη χαρά του παιχνιδιού στην άμμο!