Έκθετος ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρ. Καραμάνος

Ο Χρ. Καραμάνος είναι ο τ. Αντιπεριφερειάρχης και τ. πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής που προώθησε και υπέγραψε τη βλαπτική κατά την άποψή μας σύμβαση μίσθωσης του “Άλσους” με την Περιφέρεια. Βάσει της σύμβασης αυτής παραχωρήθηκε, υπό ασαφείς όρους, μαζί με το κτίριο και ζωτικό τμήμα του Πάρκου.

Στη συνέχεια, με νεότερες, αλλεπάλληλες, αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στην οποία ο ίδιος προήδρευε, επεξέτεινε το μισθωμένο  υπαίθριο χώρο “αντί πινακίου φακής”, για τη διευκόλυνση των σχεδίων του επιχειρηματία σε βάρος του Πάρκου.Ο επιχειρηματίας, με την αμέριστη υποστήριξη του Χρ. Καραμάνου προχώρησε, ως γνωστόν, σε απαράδεκτες κατασκευές στον παραχωρηθέντα χώρο, οι οποίες αλλοίωσαν εντελώς την μορφή του και τον απέκοψαν από το υπόλοιπο Πάρκο. Αυτές χαρακτηρίστηκαν ως αυθαίρετες,  παράνομες και κατεδαφιστέες από την Πολεοδομία και επιβλήθηκαν πρόστιμα στην  επιχείρηση.

Εμείς επί πολλούς μήνες διαμαρτυρόμαστε για τα συμβαίνοντα στον Χρ. Καραμάνο και τους συνεργάτες του και χτυπούσαμε σε “τοίχο”. Τώρα γνωρίζουμε γιατί.

Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στο ΣΥΠΟΘΑ κατά της πράξης χαρακτηρισμού αυθαιρέτων που εξέδωσε η Πολεοδομία.
Κατά την ημέρα της συνεδρίασης 20.10.2020, στην οποία παριστάμεθα, αντικρύσαμε προς μεγάλη μας έκπληξη τον Χρ. Καραμάνο να εμφανίζεται ως “εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του επιχειρηματία” (αυτό καταγράφεται και στα πρακτικά).

Τώρα τα καταλαβαίνουμε όλα, ήταν τόσο απλό αλλά εμείς είμαστε αφελείς.

Αναρωτιόμαστε για το πώς θα αντιμετωπίσει αυτό το θέμα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και η Περιφερειακή Παράταξη της οποίας είναι μέλος

Ta πρακτικά του ΣΥΠΟΘΑ 20.10.2020 θα τα βρείτε εδώ

Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως”

Ιστοσελίδα: www.pedioareos.gr,
Facebook: Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως,
e-mail: epimenoume.pedio.areos@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.