Απόφαση: Ακυρη η αδεια για την νέα τεράστια σκηνή στο ΑΛΣΟΣ στο Πεδίο του Άρεως

Ο Σύλλογος “Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως” και η Κίνηση Πολιτών «Εμείς στο Πεδίο του Άρεως» προσέφυγαν στο ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) για την παράνομη άδεια με την οποία κατασκευάστηκε η νέα θηριώδης σκηνή των 500μ2 στον χώρο ΑΛΣΟΣ στο Πεδίο του Αρεως και έκαναν παρέμβαση στην συνεδρίαση με Τεχνικό και Νομικό Σύμβουλο.

Το Συμβούλιο (ΣΥΠΟΘΑ) αποφάσισε ότι:

1. Λόγω του μεγέθους της σκηνής και του χώρου του Πάρκου, οφειλε να ζητηθει έγκριση από το  Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

2. Δεν υποβλήθηκε στατική μελέτη της κατασκευής που λόγω του όγκου της μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους εργαζομένους και το κοινό.

Κατόπιν αυτών το Συμβούλιο ακύρωσε την άδεια κατασκευής.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν και συνηγόρησαν υπέρ της νέας τεράστιας σκηνής η Περιφέρεια Αττικής, ο Ενοικιαστής του ΑΛΣΟΥΣ και ο Σύλλογος “Αθηνά Πεδίο του Άρεως”

Ηταν μια νίκη στον αγώνα μας για την προστασία του Πάρκου, ενάντια στην αποκοπή μεγάλου τμήματός του για ιδιωτικά συμφέροντα και για την προάσπιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας από την απίστευτη ηχορύπανση και κατάληψη χώρων στους δρόμους και στα πάρκα της περιοχής μέσα και έξω από το Πεδίο του Αρεως.

Φυσικά ο αγώνας θα συνεχιστεί και ζητούμε την συμμετοχή κάθε ενεργού πολίτη.

Επικοινωνείστε μαζί μας στο e-mail epimenoume.pedio.areos@gmail.com είτε στην σελίδα μας στο Facebook Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως