Η πολύπλευρη ζωή στην Πλατεία Πρωτομαγιάς

Στην πλατεία Πρωτομαγιάς, μεταξύ του Πεδίου του Άρεως και της παλαιάς Σχολής Ευελπίδων, υπάρχει μεγάλος χώρος για παιχνίδι, μια πίστα skate, ένα μικρό θεατράκι, ένα καφέ. Ολα προσφέρουν ζωή και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους.
Πολλές ομάδες νέων και μεγαλύτερων μαζεύονται, συζητάνε, παίζουν τάβλι. Μια εικόνα ζωής που ταιριάζει στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

Ενα από πιο ζωντανά κομμάτια της πλατείας είναι το θεατράκι όπου ομάδες νέων μαζεύονται, παίζουν μουσική, κουβεντιάζουν, κάνουν τις δικές τους δραστηριοτητες. Μας αρέσει να τους βλέπουμε.

Οπως όλοι οι δημόσιοι χώροι απαιτούν έναν αμοιβαίο σεβασμό.
Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει καταγγελίες για πολύ δυνατή μουσική μέχρι τα ξημερώματα αλλά και για την κυκλοφορία και στάθμευση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στην πλατεία.

Αναμφισβήτητα η ποικιλομορφία ηλικιών και τρόπου ζωής στον δημόσιο χώρο απαιτεί ανοχή από όλες τις πλευρές. Πιστεύουμε όμως ότι η δυνατή μουσική πρέπει να σταματάει τις ώρες κοινής ησυχίας. Η ηρεμία την νύχτα είναι δικαίωμα.

Επίσης η Περιφέρεια να φροντίσει να βάλει μπάρες ωστε να μην κυκλοφορούν και σταθμεύουν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες επάνω στην πλατεία.
Οι δημόσιοι χώροι είναι για τους πεζούς, όχι για τα αυτοκίνητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.