ΑΛΣΟΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ κ. ΣΑΚΗ ΚΟΛΛΑΤΟ

Μέλη της κίνησής μας συναντηθηκαν χτες Δευτέρα με τον Αντιδήμαρχο πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού kollatos sakis. Του αναφέραμε τα σοβαρά ζητήματα στο Αλσος Ευελπίδων, τα οποία είχαν μείνει εκκρεμή από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, αλλά και την καλή δουλειά που είχε κάνει το τμήμα πρασίνου 6ης-7ης Δημοτικής Κοινότητας, που βεβαιως πρέπει να έχει συνέχεια.

Συγκεκριμένα εστιάσαμε στα πιο κάτω θέματα:

  1. Την συνέχιση της συντήρησης του πρασίνου.
  2. Ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού, ιδιαίτερα στην Δυτική και Νότια πλευρά (Μουστοξύδη και Βαλτινών).
  3. Το σοβαρό θέμα έλλειψης καθαριότητας.
  4. Tην ανάγκη να αποκατaσταθούν οι φράκτες, ιδιάιτερα από την πλευρά Μουστοξύδη που έχει γίνει αποχωρητήριο των οδηγών, ιδιαίτερα των ταξί.
  5. Να αποκατασταθούν τα νεροφαγώματα και το γεφυράκι (που κάποιοι καλοί πολίτες έχουν πρόχειρα επιδιορθώσει. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε).
  6. Να υπάρξει μέριμνα για την καλή λειτουργία των κρουνών πυρόσβεσης.
  7. Να δημιουργηθεί μεγάλος περιφραγμένος χώρος για το παιχνίδι-εκγύμναση σκυλιών.
  8. Να τοποθετηθεί μόνιμος επιστάτης (όχι security) για να παρακολουθεί το Αλσος, να ενημερώνει τον Δήμο για τα προβλήματα που εμφανιζονται και να είναι σημείο επαφής με τους πολίτες για θέματα του άλσους μας. Το άλσος Ευελπίδων είναι αρκετά μεγάλο, περίπου 150 στρέμματα, που δικαιούται μια μόνιμη επιστασία.
  9. Τέλος να γίνει σύντομα η απαραίτητη Διαχειριστική Μελέτη σε συνεργασία με το Δασαρχείο ώστε να μπεί το άλσος σε μια κατάσταση κανονικότητας και πιθανώς να ανοίξει, με αυστηρούς όρους χωροθέτησης, ένα μικρό αναψυκτήριο που έχει επιτρέψει η Διεύθυνση Δασών, το οποίο θα μπορεί να δώσει περισσότερη ζωή στο άλσος και να γίνει χώρος ξεκούρασης και παρέας για τους περιοίκους.

Επίσης αναφέραμε, αν και δεν είναι αρμοδιότητά του, το πρόβλημα της συνεχούς κάλυψης του πεζοδρομίου Βαλτινών από τα χώματα και τα σκουπίδια που η βροχή τα παρασύρει από το άλσος

Ο κ. Κολλάτος αναγνώρισε τα προβληματα και υποσχέθηκε ότι άμεσα θα προχωρήσει σε ενέργειες.

Τον ευχαριστήσαμε και του ζητήσαμε να επισκεφτούμε μαζί το άλσος Ευελπίδων ώστε να υπάρχει μια εποικοδομητική σχέσης συνεργασίας κατοίκων και Δημοτικής αρχής.

Κίνηση πολιτών “Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.