Απαντήσεις για το Πεδίο του Άρεως από τον Γιώργο Ιωακειμίδη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής με τον συνδυασμό: «ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ»

🗳 Στα πλαίσια των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου ο Σύλλογός μας αποφάσισε να θέσει ερωτήσεις και να προβάλει τις γνώμες υποψηφίων και συνδυασμών στην Περιφέρεια και στον Δήμο για το Πεδίο του Άρεως.
🗳 Ο Σύλλογός μας, «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως», έχει σαν αρχή να μην τοποθετείται σε καμία παράταξη. Μέλη μας εξάλλου ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
Αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη μας για το Πεδίο του Άρεως και η προστασία του από κάθε κακόβουλη επιβουλή σε βάρος της ακεραιότητάς του και του φυσικού περιβάλλοντός του.
🗳 Σε αυτά τα πλαίσια υποβάλλουμε ταυτόχρονα ερωτήσεις προς τους υποψηφίους για το Πεδίο του Άρεως.
📞 Οι απαντήσεις δημοσιεύονται με την χρονική σειρά που δόθηκαν από τους υποψήφιους.
***
Απαντήσεις για το Πεδίο του Άρεως από τον Γιώργο Ιωακειμίδη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής με τον συνδυασμό: «ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ»
👉 ΕΡΩΤΗΣΗ 1. Τι είναι για εσάς το ΠΕΔΙΟ του ΑΡΕΩΣ; Τι προσφέρει στην πόλη μας και τι εκτιμάτε σχετικά με τους υπαρκτούς κινδύνους για την ακεραιότητα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητάς του, ιδιαίτερα ενόψει της κλιματικής αλλαγής και έντονών φυσικών φαινομένων που παρατηρούνται ολοένα και πιο συχνά;
✒️ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1. Το Πεδίο του Άρεως είναι ένας πνεύμονας πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό και πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον από την κλιματική αλλαγή, που όλο ένα μας επηρεάζει περισσότερο, προκειμένου στο μέγιστο βαθμό να διατηρηθεί η βιοποικιλότητα του όπως είναι σήμερα.
👉 ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Τι προτείνετε ως παράταξη για την προστασία του και τι μέτρα θα λάβετε για την βελτίωσή του με στόχο την ικανοποίηση εκείνων που το χρησιμοποιούν ως χώρο πρασίνου, αθλητισμού, αναψυχής και ηρεμίας;
✒️ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2. Σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε από την πολιτεία περισσότερους πόρους που θα κατευθυνθούν στη βελτίωση της καλύτερης φύλαξης, με αύξηση προσωπικού και μέσων, αλλά και των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και ότι άλλο είναι εφικτό και δυνατό, για την βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης. Παράλληλα θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων μερών, αφαιρώντας γραφειοκρατικά εμπόδια , που έχουν παρατηρηθεί στις αναθέσεις συμβάσεων για το Πεδίο του Άρεως. Πέρα από αυτά σε συνεργασία με τους Συλλόγους της περιοχής θα μεριμνήσουμε στην ένταξη ήπιων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων.
👉 ΕΡΩΤΗΣΗ 3. Τι επιπτώσεις θεωρείτε ότι έχουν για το δασικό οικοσύστημα και την αειφόρο διαχείριση του Πάρκου, οι υπάρχουσες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ΑΛΣΟΣ και GreenPark; Πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις αυτές και τι προτίθεσθε να κάνετε για να περιορισθεί η ηχορύπανση, η φωτορύπανση και η γενικότερη όχληση των κατοίκων των γύρω περιοχών από τη λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών;
✒️ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3. Θα τηρήσουμε τη νομιμότητα και θα ακολουθήσουμε στη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τις νόμιμες διαδικασίες και τα προβλεπόμενα που απαιτούνται. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας θα ασκήσουμε τη βέλτιστη προσοχή, στην τήρηση των υπαρχουσών συμβάσεων, προκειμένου να ελέγχεται καθημερινά η χρήση τους.
👉 ΕΡΩΤΗΣΗ 4. Κατά καιρούς λειτουργούν στο πάρκο εποχικές αγορές που καταλαμβάνουν για μεγάλο διάστημα μεγάλο μέρος του Πεδίου Άρεως, διαταράσσουν την ηρεμία του Πάρκου και δημιουργούν δυσλειτουργία στην κίνηση των πολιτών, αλλά και μικρότερες ειδικές εκθέσεις, όπως Βιβλίου, Ανθοκομική κ.λ.π. Πείτε μας την θέση της παράταξης σας και πως θα το χειριστείτε αν εκλεγείτε.
✒️ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4. Στόχος μας θα είναι να δίνονται άδειες και να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, που προάγουν την κοινωνική δράση, τον πολιτισμό και τα τοπικά μας προιόντα, καθώς και εκθέσεις όπως η Έκθεση Βιβλίου την οποία επισκέφτηκα πρόσφατα και αποτελεί θεσμό για το Πεδίο του Άρεως. Η Αττική είναι το σπίτι μας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Σε αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε αντίθετοι σε εκδηλώσεις που περιορίζουν και δημιουργούν δυσλειτουργία στην κινητικότητα των πολιτών.
👉 ΕΡΩΤΗΣΗ 5. Ποια είναι η θέση της παράταξης σας για την προστασία του αστικού πράσινου και των δημόσιων ελεύθερων χώρων και πως σκοπεύετε να συνεργαστείτε επ’ αυτού με την κοινωνία των πολιτών;
✒️ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 5. Σκοπεύουμε να εργαστούμε συλλογικά και δυναμικά προς την κατεύθυνση προστασίας των ελεύθερων χώρων πρασίνου της Αττικής, οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο για τους πολίτες της Περιφέρειας. Εμείς ως «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμποστοσύνης» θα έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά, προκειμένου να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών.Οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου είναι αναγκαία συνθήκη για όλους μας και πρέπει να προστατευθούν.
👉 ΕΡΩΤΗΣΗ 6. Πως κρίνετε την ανυπαρξία οριοθετημένου πάρκου σκύλων στον χώρο του Πεδίου του Άρεως και τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτό;
✒️ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 6. Έχουμε εντοπίστει την έλλειψη πάρκων σκύλων στην Αττική. Μία από τις προτεραιότητες μας θα είναι η πραγματοποίηση μελέτης για την αντιμετώπιση του, δεδομένου ότι οι διαξιφισμοί ανάμεσα στους πολίτες έχουν ενταθεί και τίθεται απαραίτητη ανάγκη να επιλυθούν με κάποιο τρόπο.
👉 ΕΡΩΤΗΣΗ 7. Θα θέλαμε την άποψή σας: Είναι καλύτερα για την εύρυθμη λειτουργία του Πεδίου του Άρεως να παραμείνει στην διαχείριση της Περιφέρειας ή να μεταφερθεί στην διαχείριση του Δήμου Αθηναίων;
✒️ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 7. Η διαχείριση του Πεδίου του Άρεως είναι υπόθεση της πολιτείας. Σε αυτή τη φάση η Περιφέρεια έχει αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης του. Μέχρι να υπάρξει κάτι διαφορετικό οφείλουμε να κάνουμε ως Περιφέρεια το καλύτερο δυνατό για τους επισκέπτες του Πάρκου σε αγαστή συνεργασία με όλους.
👉 ΕΡΩΤΗΣΗ 8. Το Πεδίο του Άρεως, όπως και άλλες περιοχές της πόλης μας έχουν υποφέρει ή και υποφέρουν ακόμα από πιάτσες ναρκωτικών. Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει κατ’ επανάληψη δράσεις και υποδομές με στόχο την μείωση βλάβης των εξαρτημένων και των κατοίκων της πόλης μας. Ποια είναι η θέση της παράταξής σας για τις υποδομές που απαιτούνται, πλέον των υπαρχουσών, για την αντιμετώπιση του θέματος των ναρκωτικών και την υποστήριξη των εξαρτημένων ώστε να μην ξαναδούμε εικόνες όπως στο παρελθόν στο Πεδίο του Άρεως και σε άλλες περιοχές της πόλης μας;
✒️ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 8. Φυσικά οι δράσεις που προσφέρουν οργανώσεις (street workers κ.λ.π.), θα συνεχιστούν. Ως Συνδυασμός δεν επιθυμούμε αποσπασματικές και μεμονωμένες λύσεις. Θα συνεργαστούμε με Δήμους, Φορείς, Εθελοντικές Οργανώσεις και πολίτες προκειμένου να καταρτίσουμε ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, για να αντιμετωπίσουμε την υφιστάμενη κατάσταση.
🙏🏼 Ευχαριστούμε τον κ. Ιωακειμίδη για την άμεση ανταπόκριση