Συνάντηση με την κυρία Αγγελική Αδαμοπούλου, Βουλευτη Α’ Αθηνών της ΜΕΡΑ25

Στα πλαίσια της ενεργοποίησης όλων των δυνάμεων που δείχνουν ενδιαφέρον για το Πεδίο του Άρεως και ανταποκρινόμενοι σε ανάλογο αίτημα συναντηθήκαμε με την κυρία Αγγελική Αδαμοπούλου, Βουλευτη Α’ Αθηνών της ΜΕΡΑ25 και αναδημοσιεύουμε το πιο κάτω δελτίο τύπου.

Αγγελική Αδαμοπούλου- Aggeliki Adamopoulou
Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποίησα συνάντηση με τους εκπροσώπους της κίνησης πολιτών «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως», κ.κ. Δημήτρη Τσιαμπούρη, Ελένη Παυλούνη, Γεώργιο Διαμαντή.
Κατά την συνάντηση τέθηκαν όλα τα σοβαρά προβλήματα, που επί μακρόν υποβαθμίζουν αυτόν το σημαντικό πνεύμονα για τους κατοίκους της Αθήνας, προβλήματα που τον έχουν καταστήσει σχεδόν μη επισκέψιμο.
Πέραν των ζητημάτων της ελλιπούς καθαριότητας, φύλαξης, ηλεκτροφωτισμού και περιποίησης του πρασίνου στο Πεδίο του Άρεως, τονίστηκε ιδιαίτερα ότι έχει συντελεστεί ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, καθώς ένας χώρος τεσσάρων στρεμμάτων- προσδιορισμένος για κοινωφελή χρήση αναψυχής, διασκέδασης και πολιτισμού- αποκόπτεται, με μεθοδεύσεις των αρμοδίων φορέων, από το πάρκο και μετατρέπεται σε χώρο εμπορευματοποιημένης διασκέδασης 2.500 θέσεων, ύστερα από την κατασκευή φαραωνικών έργων καταστροφής του πρασίνου και αλλοίωσης του φυσικού τοπίου, με την συναίνεση της Περιφέρειας.
Γενικότερα, ο τρόπος χρήσης και εκμετάλλευσης του Πάρκου όχι μόνο δεν συνάδει με τους περιβαλλοντικούς όρους και συνιστά παράνομη αλλαγή όρων χρήσης, αλλά επιπλέον μειώνει τη λειτουργικότητά του, ως ελεύθερου χώρου πρασίνου, σύμφωνα με τη μελέτη ανάπλασης του 2009, η οποία έδινε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του πρασίνου και στη δημιουργία χώρου χαλάρωσης και ηρεμίας.
Επισημάνθηκε τέλος η απόλυτη αναγκαιότητα αποτροπής των περιβαλλοντικών καταστροφών εντός του χώρου, η οποία εξυπηρετεί τοξικά επιχειρηματικά συμφέροντα, ώστε να βελτιωθεί η λειτουργικότητα αυτού και να αυξηθεί η επισκεψιμότητά του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.