Υπάρχει λύση εκτός από το κονταροχτύπημα των διαφορετικών αναγκών στην Πλατεία Πρωτομαγιάς;

Ναι, όλες οι πλευρές έχουν κάποιο δίκιο. Οι κάτοικοι που συχνά υποφέρουν από τον υπερβολικό θόρυβο ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, οι νέοι που ζητούν έναν χώρο να εκφραστούν, οι επαγγελματίες που για να επιβιώσουν θεωρούν ότι η δυνατή μουσική και η εύκολη πρόσβαση των πελατών τους είναι απαραίτητη.

Αλληλοκατηγορίες εκτοξεύονται, συχνά υβριστικές, τα πάθη ανάβουν. Σελίδες στο διαδίκτυο κατακεραυνώνουν ανάλογα με ποιους θέλουν να “χαϊδέψουν”. Η αστυνομία καλείται να λύσει το άλυτο πρόβλημα (ελάχιστοι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι και αυτοί πολιορκούμενοι, ελάχιστοι χώροι δημιουργικής έκφρασης των νέων και αυτοί συνήθως επί πληρωμή)
Ποιος είναι ο αρμόδιος στην περίπτωση της Πλατείας Πρωτομαγιάς; Η Περιφέρεια Αττικής. Τι κάνει; Νίπτει τας χείρας της. Έχει έρθει σε επαφή με τις ενδιαφερόμενες ομάδες να βρεθεί ένας τρόπος συμβίωσης; Όχι. Παίρνει μέτρα μείωσης του θορύβου; Όχι. Δημιουργεί ελεύθερους χώρους για τους νέους (αθλησης, δημιουργικής απασχόλησης); Όχι.

Δυστυχώς η αποδεδειγμένα αδιάφορη για τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων Περιφέρεια Αττικής εξακολουθεί να νίπτει τας χείρας της.

Οι προτεραιότητες της κοινωνίας δεν είναι δικές τους προτεραιότητες. Λυπηρό…