ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ;

Οι “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως” συναντηθήκαμε με τον Αντιδήμαρχο Υποδομών του Δήμου Αθηναίων κ. Γιώργο Χ. Αποστολόπουλο για τη κατάσταση στο Αλσος Ευελπίδων.

Σε μια, ειλικρινή πιστεύουμε, συζήτηση τον ευχαριστήσαμε για την αμεσότητα στην επισκευή των φωτιστικών στην γραμμή Πριγκηποννήσσων-Κυπριάδου, καταγράψαμε τις ανάγκες του Αλσους και ζητήσαμε ο Δήμος να επιληφθεί στα άμεσα προβλήματα υποδομών του ώστε ταυτόχρονα με τις σε εξέλιξη εργασίες από την Διεύθυνση Πρασίνου να ανακοπεί η κατηφόρα του που προήλθε από τα 5 χρόνια εγκατάλειψης.

Η τρέχουσα θητεία της διοίκησης του Δήμου θα διαρκέσει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των νέων αυτοδιοικητικών εκλογών. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί η περίοδος του καλοκαιριού, η οποία είναι και η πιο κατάλληλη για έργα υποδομής.

Στείλαμε στον κ. Αντιδήμαρχο, όπως υποσχεθήκαμε,  επιστολή με τις άμεσες ανάγκες του Αλσους και πιστεύουμε ότι, σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα ανταποκριθεί και στις άμεσες ανάγκες αλλά και στον προγραμματισμό των απαραίτητων μελετών και διαγωνισμών για την ανάληψη των εργασιών για την πλήρη εξυγίανση του Άλσους, σε όφελος της περιοχής αλλά και της πόλης μας, η οποία τόσο χρειάζεται τους χώρους πρασίνου.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον κ., Γ. Χ. Αποστολόπουλο

===============

Προς τον Αντιδήμαρχο  Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων του Δήμου Αθηναίων

Κύριε Αποστολόπουλε,

Στην συνάντησή μας στις 24 Απριλίου 2019, συζητήσαμε για τις ανάγκες του Άλσους Ευελπίδων κατόπιν των νέων εξελίξεων, όπου μετά από  πάνω από 5 έτη πλήρους εγκατάλειψης, ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε την φροντίδα του, υπό την εποπτεία του Δασαρχείου της Αθήνας.

Ενδεικτικά οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι: 

α. Να αποκατασταθεί η επιφάνεια εσωτερικών δρόμων και μονοπατιών από νεροφαγώματα, αποσαρθρώσεις και μετακινήσεις χώματος
β. Να επιδιορθωθεί η μικρή γέφυρα,
γ. Να επαναλειτουργήσει πλήρως ο φωτισμός,
δ. Να επισκευασθεί η περίφραξη,
ε. Να αποκατασταθεί η ύδρευση,
στ. Να επισκευαστούν και να λειτουργήσουν οι κρουνοί πυρόσβεσης,
ζ. Να επισκευαστούν, βαφτούν  ή να αντικατασταθούν τα καταστραμμένα παγκάκια,
η. Να αντιμετωπισθεί  το  ζήτημα της στάθμευσης και της  κυκλοφορίας διτρόχων μέσα από το Άλσος.
θ. Να υπάρξει μόνιμη επιστασία του χώρου.

Στην συζήτησή μας έγινε κατανοητό ότι η επαναφορά του πάρκου σε  συνθήκες αποδεκτές για  έναν εκτεταμένο και σημαντικό χώρο πρασίνου,  περίπου 80 στρεμμάτων, που τόσο  λείπει από την πόλη μας, είναι ένα μεγάλο έργο, το οποίο απαιτεί  χρόνο και πόρους για την υλοποίησή του.

Ανεξάρτητα όμως από το μεγάλο έργο πλήρους αναβίωσης του άλσους, είναι απολύτως απαραίτητο να γίνουν άμεσα  μια σειρά από μικρότερα έργα , τα οποία σε συνδυασμό με τις τρέχουσες εργασίες της Διεύθυνσης Πρασίνου, να βγάλουν το Άλσος από την εγκατάλειψη και να δώσουν μια πρώτη πνοή μέχρι το τελικό έργο πλήρους επαναφοράς ως ελεύθερο, δημόσιο, λειτουργικό και φροντισμένο χώρο πρασίνου.

Τέτοια επείγοντα έργα, αρμοδιότητάς σας, είναι:

  1. Να ολοκληρωθεί ο φωτισμός σε όλες τις διαδρομές που ήδη υπάρχει η υποδομή και οι στύλοι φωτισμού.
  2. Να επιδιορθωθεί η περίφραξη από την πλευρά της Μουστοξύδη, που έχει καταστεί ουρητήριο της περιοχής και των διερχόμενων οδηγών ταξί.
  3. Να επισκευαστεί το γεφυράκι  που είναι επικίνδυνο για ατύχημα.
  4. Να επισκευαστούν και να λειτουργήσουν οι πυροσβεστικοί κρουνοί, ιδιαίτερα λόγω του επερχόμενου θέρους και των κινδύνων πυρκαγιάς.

Σας παρακαλούμε οι υπηρεσίες σας να δραστηριοποιηθούν και να δώσετε εντολές να γίνουν οι πιο πάνω επισκευές και να μας ενημερώσετε, το συντομότερο δυνατόν, για τις ενέργειές σας, προς το συμφέρον του χώρου πρασίνου και των κατοίκων της περιοχής μας,

Με εκτίμηση, 

«Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως» 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.