ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Χτες οι Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως συναντηθήκαμε με την Αντιδήμαρχο Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων κυρία Λενιώ Μυριβήλη με θέμα την αποκατάσταση του Αλσους Ευελπίδων. Στην συνάντηση συμμετειχαν ο Διευθυντής της  υπηρεσίας του Δήμου για το Πράσινο κ. Δ. Κυριακάκης και ο υπεύθυνος Γεωπόνος κ. Δ. Τσαγκαρόπουλος.

Θέσαμε τα θέματα που αναφέρουμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, καθώς και θέματα που μας πληροφόρησαν φίλοι της σελίδας μας.

Οι απαντήσεις της αντιδημάρχου και των συνεργαστών της είναι παρακάτω:

1. Ο Δήμος αναγνωρίζει ότι είναι υπεύθυνος στο εξής για το Αλσος Ευελπίδων με την εποπτεία του Δασαρχείου Αθηνών
2. Εχουν ήδη ξεκινήσει την φροντίδα του υπάρχοντος πρασίνου, έχουν πάρει τις άδειες από το Δασαρχείο και θα συνεχίσουν όσο χρόνο χρειάζεται.
3. Η δουλειά είναι μεγάλη λόγω της 5ετούς εγκατάλειψης αλλά εκτιμούν ότι σε έναν μήνα θα την έχουν ολοκληρώσει.
4. Η αποχλόηση (αφαίρεση των αγριόχορτων) πρέπει να γίνει μετά την πρωτομαγιά και έχουν προγραμματίσει να το κάνουν
5. Δεν έχουν αυτή την στιγμή την δυνατότητα να φυτέψουν νέα φυτά και δένδρα γιατί δεν δουλεύει τοι σύστημα ύδρευσης. Λόγω των βανδαλισμών  είχε διακοπει η ύδρευση και σε συνεργασία με το δασαρχείο έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες να την επαναφέρουν. Το θέμα επείγει και για τις ανάγκες πυρασφάλειας.
6. Για την αποκατάσταση των μονοπατιών από τα νεροφαγώματα και για τις γεφυρούλες έχουν επικοινωνήσει με την διεύθυνση οδοποιίας του Δήμου να προγραμματιστεί επέμβασή τους
7. Για τον φωτισμό και την περίφραξη επίσης έχουν επικοινωνήσει με την τις αντίστοιχες διευθύνσεις του Δήμου ώστε να προγραμματιστεί η αποκατάστασή τους.
8. Για το πρόβλημα διέλευσης μοτοσυκλετών  από το Αλσος και το παρκάρισμα αυτοκινήτων κοντά στο 38ο σχολείο συζήσαμε για τους τρόπους αντιμετώπισής τους και θα επανέλθουμε

Παράκληση των τεχνικών του Δήμου είναι να υπάρχει σεβασμός από τους οδηγούς στην κόκκινη ταινία και να μην παρκάρουν αυτοκινητα γιατί εμποδίζεται το ανυψωτικό να δουλεψει

Πέραν τούτου ενημερωθήκαμε ότι το Δασαρχείο έχει εγκρίνει την ίδρυση αναψυκτηρίου στον χώρο του Άλσους Ευελπίδων 120μ2. Θα πρέπει ο Δήμος να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του για να φέρει κόσμο στο δασάκι. Χωρίς βέβαια τις τερατώδεις κατασκευές και τσιμεντώματα του αντίστοιχου “Αλσους” του Πεδίου του Άρεως.

Οι “Επιμένουμε” θα επικοινωνήσουμε με τις άλλες αρμόδιες αρχές του Δήμου για τον φωτισμό, μονοπάτια, περίφραξη, παράνομη διέλευση και πάρκιγκ ωστε σύντομα το Αλσος Ευελπίδων να γίνει πάλι κέντρο έλξης της γειτονιάς μας.

Σημειώνουμε ότι πλήν των “Επιμένουμε” έχει δραστηριοποιηθεί για το Αλσος Ευελπίδων  κίνηση κατοίκων για την προστασία του Πεδίου του Άρεως και των γύρω χώρων πρασίνου. Πιστεύουμε στις συνεργασίες για την καλύτερη επίτευξη του κοινού σκοπού, πάντα με αμοιβαίο σεβασμό. Θα πάρουμε πρωτοβουλία να τους καλέσουμε σε κοινές πρωτοβουλίες.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.