ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Αναζητώντας την αιτία της εγκατάλειψης του Άλσους Ευελπίδων (περίπου 150 στρέμματα πράσινο) πέσαμε στην τραγική περίπτωση οπου (μετά από ατυχείς, κατά την άποψή μας, αποφάσεις των δικαστηρίων) ο Δήμος Αθηναιων και το Δασαρχείο φιλονικούσαν ποιός ΔΕΝ έχει την ευθυνη την φροντίδα του.
Αυτή η φιλονικία-φάρσα οδήγησε στην για μια 5ετία εγκατάλειψη του Αλσους!

Οι ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ αφού αντιληφθήκαμε την σχιζοφρένεια απευθυνθήκαμε στα μέσα Φεβρουαρίου στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σπ. Κοκκινάκη, ο οποίος κατάλαβε το πρόβλημα, κάλεσε σε σύσκεψη τις δύο πλευρές στις 27/2 και κατέληξαν στην αποδοχή εξ ολοκλήρου της ανάληψης της ευθύνης της φροντίδας από τον Δήμο υπό την εποπτεία του Δασαρχείου.
Πραγματικά τις τελευταίες μέρες άρχισε να φαίνεται κάτι να κινείται.

Οι ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ θα συναντήσουν αύριο Τετάρτη 3/4/2019, το μεσημέρι, την κυρία Ελένη Μυριβήλη, Αντιδήμαρχο Πρασίνου και θα ζητήσουν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για την αντιστροφή της προϊούσας εγκατάλειψης.

Συγκεκριμένα, ακολουθούν οι ενέργειες που ζητάμε να γίνουν με προτεραιότητα για να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα του Άλσους:

  • Φωτισμός των δρόμων που διασχίζουν το δασάκι  (Υπήρχε, αλλά τώρα δεν λειτουργεί)
  • Καθαρισμός τακτικός (ανά μήνα, δίμηνο, εποχικός) για απομάκρυνση σκουπιδιών, αποψίλωση χόρτων ή ξερών φυτών
  • Επισκευή της περίφραξης και των εισόδων
  • Κούρεμα των δένδρων κοντά στην περίφραξη, ώστε να μην ενοχλούν τους πεζούς των πεζοδρομίων με κλαδιά ή κορμούς που γέρνουν εκτός περίφραξης
  • Νοικοκύρεμα των εισόδων και τον δρόμων που διασχίζουν το δασάκι, με οριοθέτηση, επιπεδοποίηση (κάλυψη των νεροφαγωμάτων), επισκευή μικρής ξύλινης γέφυρας
  • Περιποίηση των πάγκων
  • Αραίωση των δένδρων, όπου αυτά είναι πολύ πυκνά, και κοπή όσων κορμών γέρνουν επικίνδυνα.

Τέλος, οι εργασίες που θα γίνουν να είναι τεχνικά σωστές, να ακολουθούνται οι προδιαγραφές και να μην είναι πρόχειρες, ώστε να αντέξουν στον χρόνο.

Αν οι πολίτες δεν κινητοποιούνται δυστυχώς τα πράγματα δεν προχωράνε μόνα τους.

Οποιος φίλος θα ήθελε να καταγράψει θέματα που έχουν ξεφύγει της προσοχής μας, ας επικοινωνήσει στο μέιλ μας epimenoume.pedio.areos@gmail.com ή στην σελίδα μας του facebook “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως”

 

dav
dav
dav

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.