Συνάντηση με τον Εθνικό Συντονιστή Ενάντια Στα Ναρκωτικά

Καλά νέα στο μέτωπο της μάχης κατά των ναρκωτικών στην χώρα μας. Επιτέλους εγκαταστάθηκε Εθνικός Συντονιστής ενάντια στα ναρκωτικά ο κ. Χρ. Κουιμτσίδης, (https://www.psychiatrycentre.co.uk/about-us/dr-christos-kouimtsidis/ ), ο οποίος είχε επιλεγεί για τη θέση αυτή και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Κουιμτσίδης θα είναι υπεύθυνος για την Εθνική στρατηγική ενάντια στα ναρκωτικά. Θα έχει όμως και την ευθύνη για την αντιμετώπιση της άμεσης κρίσης με τους εκατοντάδες άστεγους χρήστες που συχνάζουν και κάνουν δημόσια χρήση στο κέντρο της πόλης και στην γειτονιά μας, στα στενά ανάμεσα Μαυρομματαίων και την Πατησίων.

Στην συνάντηση που είχαμε μαζί του μας είπε ότι προτεραιότητα ειναι:
1. Η λειτουργία της επιτροπής από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία για τον άμεσο συντονισμό των δράσεων

2. Η επανεκκίνηση των έργων δημιουργίας δομών υποστήριξης των χρηστών, υπνωτηριων και την λειτουργία των χώρων εποπτευόμενης χρήσης

3. Η κατανόηση σε όλους τους φορείς της πολιτείας και της κοινωνίας ότι η λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των εξαρτήσεων δεν μπορεί να είναι μόνο η καταστολή.

Σαν ενεργοί πολίτες ζητάμε να λήξει θετικά και γρήγορα η κρίση που έχει δημιουργηθεί εδώ και μήνες με το θέμα της διοίκησης του ΚΕΘΕΑ και τον, δυστυχώς ακόμη ακέφαλο, ΟΚΑΝΑ.
Με αυτόν τον τρόπο όλη η επιστημονική γνώση, οι δομές και η εμπειρία αυτών των οργανισμών και κάθε άλλης διαθέσιμης ομάδας να συνταχθεί στον κοινό αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά.

Η κοινωνία και η γειτονιά μας, που έχει πραγματικά υποφέρει από τις πιάτσες που λειτουργούσαν και λειτουργούν στη περιοχή μας, κατανοούν τις δυσκολίες του προβλήματος και αντιλαμβάνονται ότι η λύση για τα ναρκωτικά δεν είναι απλά να τα σπρώξουμε στην επόμενη γειτονιά. Έτσι θα τα βρούμε σε λίγο πάλι μπροστά μας.

Οι έξι συναντήσεις “Στρογγυλό τραπέζι για τα ναρκωτικά στο Πεδίο του Άρεως και το κέντρο της Αθήναςμε την συμμετοχή της Πολιτειας, των φορέων απεξάρτησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών μπορούν να συνεχίσουν και να προσφέρουν στην από κοινού κινητοποιηση και συντονισμό προς την ίδια κατεύθυνση.

Ευχόμαστε στον κ. Κουιμτσίδη κάθε επιτυχία στο πολύ σημαντικό έργο του,  και για την γειτονιά μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.