ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ στις 11:30 π.μ. στην πλατεία μπροστά από το «Άλσος»

ΤΟ «ΑΛΣΟΣ» ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΑΠΟΚΟΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ
ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΝΥ
XΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ «ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ»

  Στο Πεδίο του Άρεως αποκόπτεται ένας χώρος 4.000 τ.μ. κοινωφελούς χρήσης, για να δημιουργηθεί ένα τεράστιο ιδιωτικό νυχτερινό διασκεδαστήριο χωρητικότητας 2.500 θεατών, αντί για τον απλό υπαίθριο χώρο αναψυκτηρίου για οικογένειες, παιδιά και επισκέπτες, οργανικά συνδεδεμένο με το Πάρκο, που για χρόνια διεκδικούσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε.

Ο επιχειρηματίας θέτει συνεχώς όρους για μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του Πάρκου και η Περιφέρεια συναινεί, ξεδιάντροπα, στην μείωση του ελεύθερου χώρου και του πρασίνου.

Ξεκίνησε με παραχώρηση επί πλέον χώρου 500 τ.μ. πάρκου, προχώρησε σε τσιμεντοποίηση 2.000 τ.μ. υπάρχοντος πρασίνου, στην κατασκευή υπερμεγέθους σκηνής ύψους 12 μέτρων, σε ιδιωτική είσοδο στο Πάρκο, στην προετοιμασία για κατασκευή στεγάστρου για 2.000 τ.μ., ύψους 4όροφης πολυκατοικίας.

Σε λίγο θα έχουμε μέσα στο πάρκο ένα γιγαντιαίο μεταλλικό υπόστεγο βιομηχανικού τύπου, όπως αυτά που υπάρχουν στην περιοχή της Ιεράς Οδού.

Όλοι και όλες μαζί:

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ στις 11:30 π.μ. στην πλατεία μπροστά από το «Άλσος»

για να σταματήσουμε τα καταστροφικά, για το Πάρκο, αντιπεριβαλλοντικά σχέδιά τους.

 Μια δεύτερη, μετά τον Πανελλήνιο, «νομιμοφανής» αυθαιρεσία δεν πρέπει να περάσει.

Οι περιφερειάρχες και οι επιχειρηματίες έρχονται και παρέρχονται τα τσιμέντα και η καταστροφή του πρασίνου δυστυχώς παραμένουν. Η Αθήνα χρειάζεται ελεύθερους χώρους πρασίνου και όχι άλλα τέτοια νυχτερινά κέντρα και μουσικές σκηνές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.