Προβλήματα σέρνονται. Θα ανταποκριθεί ο Περιφερειάρχης;

Προς: τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη
Κοιν: Περιφερειακό Συμβούλιο
Από: Την κίνηση πολιτών “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως

Θέμα: Αίτημα συνάντησης με τον Περιφερειάρχη για θέματα του Πεδίου του Άρεως

Αιτούμαστε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για σημαντικά θέματα αρμοδιότητάς του στο μεγαλύτερο Πάρκο της Αθήνας, το Πεδίο του Άρεως.

Με μεγάλη χαρά παρατηρούμε ότι η κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως, μετά από αγώνες χρόνων των κατοίκων της περιοχής, έχει βελτιωθεί. Η επισκεψιμότητά του είναι μεγάλη, θυμίζει τις παλιές καλές μέρες και η λειτουργία των υπηρεσιών του είναι αρκετά καλή. Χωρίς αμφιβολία έχει συντελέσει και το γεγονός της καραντίνας που υπενθύμισε στους Αθηναίους την τεράστια αξία των μεγάλων, ελεύθερων δημόσιων χώρων και κυρίως των χώρων πρασίνου και των Πάρκων.

Ακριβώς λοιπόν τη στιγμή που το πάρκο βρίσκει τον παλιό του χαρακτήρα, χρειάζεται να επιμείνουμε σε σημαντικές ακόμα ελλείψεις και αστοχίες.

ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
1. Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του.  Ένα δημόσιο φυλασσόμενο
, και ιστορικά ανοιχτό όλο το 24ωρο, πάρκο δεν είναι λογικό να κλείνει στις 10.30 το βράδυ, ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τα ζεστά βράδυα που ταλαιπωρούν τους Αθηναίους. Άλλωστε ξέρουμε ότι η μεγάλη επισκεψιμότητα καθιστά ασφαλείς τους δημόσιους χώρους. Σήμερα οι φύλακες διώχνουν τον κόσμο από το Πάρκο που θα ήθελε να παραμείνει μετά τις 10:30. Μέχρι προ διετίας, υπό σαφώς χειρότερες συνθήκες έκλεινε στις 23:30. Εξάλλου το κέντρο “Αλσος” μέσα στο Πάρκο κλείνει μετά τα μεσάνυχτα.
2. Να ανοίξουν οι τρεις Παιδικές Χαρές (δύο στο Πεδίο του Άρεως και μία στον λόφο Φινόπουλου) που είναι οι μεν δύο κλειστές από τον Σεπτέμβριο και η μία από την εποχή της καραντίνας. Υπενθυμίζουμε ότι οι Παιδικές Χαρές του Δήμου Αθηναίων έχουν ανοίξει εδώ και δύο μήνες. Οι Παιδικές χαρές είναι στοιχειώδης ανάγκη για τα παιδιά και τους γονείς τους.
3. Λειτουργία των δημόσιων τουαλετών μέσα στο Πάρκο όλες τις ώρες που το πάρκο λειτουργεί. Τα προφανή δηλαδή. (Τώρα οι τουαλέτες κλειδώνονται στις 2 το μεσημέρι. Μετά τι;)
4. Σωστό καθαρισμό των παρτεριών (χώρων πρασίνου ανάμεσα στους δρόμους), ειδικά αυτών γύρω από τις τουαλέτες. Σήμερα η κατάσταση εκεί είναι επιεικώς απαράδεκτη λόγω της παραπάνω έλλειψης.
5. Λειτουργία, επιτέλους, των υδάτινων διαδρομών και των συντριβανιών, για τα οποία έχουν διατεθεί εκατοντάδες χιλιάδες και λειτούργησαν μόνο για τις τελετές εγκαινίων προ δεκαετίας.
6. Δημιουργία τόπων άθλησης- παιχνιδιού, στους ήδη υπάρχοντες χώρους. ( Παιδική χαρά εφήβων και πρώην χώρος πιάτσας ναρκωτικών)
7. Αποτελεσματικότερη φύλαξη με πεζούς ή ποδηλάτες φύλακες και όχι με αυτοκίνητα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός Πάρκου. Παρατηρούνται τελευταία μικροκλοπές και αραιά και που μικροληστείες. Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με βελτίωση των υπηρεσιών φύλαξης. Σε σημερινή (Κυριακή 26/7) καταγγελία επισκέπτη για συμπλοκή με μαχαίρι, ο φύλακας ζήτησε από τους παριστάμενους να καλέσουν αυτοί την αστυνομία! Το κέντρο φύλαξης να μεταφερθεί στο κέντρο του Πάρκου από χώρο που δεν χρειάζεται φύλαξη που βρίσκεται σήμερα (δίπλα στο κέντρο “Αλσος”).

ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
1. Επιβολή της νομιμότητας στις πολεοδομικές αυθαιρεσίες και στη έλλειψη των απαραίτητων αδειών λειτουργίας στο κέντρο “Αλσος”. Δε θα σταματήσουμε να επιμένουμε στη νομιμότητα και να καταγγέλλουμε την επιβράβευση και τα δώρα της Περιφέρειας στους αυθαιρετούντες σε βάρος ιδιαίτερα των ελαχίστων χώρων πρασίνου στην πόλη μας. Η εφαρμογή της νομιμότητας δεν μπορεί να είναι α λα κάρτ.
2. Αφαίρεση του τεράστιου κιγκλιδώματος του Green Park προς την πλευρά του πάρκου. Τοποθετήθηκε προ δεκαετιας για την αποφυγή βανδαλισμών. Δεν υπάρχει πλέον λόγος ύπαρξής του. Η μονιμοποίησή του κινδυνεύει να αποκόψει ένα ακόμη τμήμα του Πάρκου.
3. Υποχρέωση κατεδάφισης των παράνομων κτισμάτων από τον Πανελλήνιο Γ.Σ. τα οποία έχει αναγνωρίσει και η σημερινή διοίκησή του.  Υπάρχει και η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το αίτημά μας για συνάντηση υποβάλλεται στον Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη .
Ανάλογα αιτήματα προς τους αντιπεριφερ
ειάρχες κ.κ. Β. Κόκκαλη και Γ. Δημόπουλο δυστυχώς δεν απαντήθηκαν.

Με εκτίμηση
“Κίνηση πολιτών «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.