ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΜΑΣ;

Οι Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως μετά την συνάντηση με τον Διευθυντή του Πεδίου του Άρεως κ. Παγωτέλη στις 25 Φεβρουαρίου για θέματα που αφορούν το Πάρκο και είναι αρμοδιότητάς του (ενδεικτικά Πράσινο, Φωτισμός, Πάρκιγκ, Τουαλέτες, Σκυλιά, Συντριβάνια, Ηχορύπανση, Φωτορύπανση), επανήλθαμε την Πέμπτη 4 Απριλίου για να ενημερωθούμε για την πορεία των έργων.

Συναντηθήκαμε με την κυρία Ι. Κουνέλη αναπληρώτρια του κ. Παγωτέλη και τις συνεργάτριές της, λόγω απουσίας του διευθυντή της Υπηρεσίας.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Αναγνωρίζουμε ότι το Πάρκο έχει τον καλύτερο φωτισμό εδώ και χρόνια. Γίνεται καθημερινή καταγραφή της κατάστασης. Υπάρχουν ακόμη όμως αρκετές “τρύπες”. Υποσχέθηκαν ότι συνεχίζουν το έργο για την επισκευή τους.
Συζητήθηκε η αφαίρεση (ή σβήσιμο) των εκτυφλωτικών φωτιστικών, εγκατεστημένα κυρίως στον Περιφεραικό διάδρομο, που προστέθηκαν όταν το πάρκο ήταν σκοτεινό. Ισως να παραμείνουν μόνο για έκτακτες εκδηλώσεις αλλά, ο κανονικός φωτισμός του Πάρκου είναι επαρκέστατος και πολύ όμορφος, εφόσον λειτουργεί .
Αλλο θέμα είναι οι προβολείς τύπου γηπέδων που έχει εγκαταστήσει ο επιχειρηματίας του “Αλσος”, και προς την Ευελπίδων και προς την πλατεία του Πάρκου, ασύμβατοι με τον χώρο, εκτυφλωτικοί στην όραση και  ενοχλητικοί για το οικοσύστημα (ναι υπάρχει και αυτό ακόμα). Συμφώνησαν ότι η ενταση είναι υπερβολική για τον χώρο.
Ομως το θέμα της παρακολούθησης της σύμβασης με τον επιχειρηματία είναι αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Περιουσίας του Περιφέρειας.

ΠΡΑΣΙΝΟ. Ο προϋπολογισμός πρασίνου δεν επαρκεί για την περιποίηση όλων των χώρων πρασίνου, αλλα μόνο για τα κεντρικά σημεία. Αυτός είναι ο λόγος που τα παρτέρια είναι εγκατελειμμένα. Εχουν αιτηθεί αύξηση του προϋπολογισμού, αλλά ακόμη δεν έχουν πάρει θετική απάντηση απο την Περιφέρεια.

ΦΥΛΑΞΗ: Οι φύλακες έχουν αυξηθεί σε 4 ή 5 ανά βάρδια ανάλογα με το εκάστοτε ωράριο.
Επαναλάβαμε την πρότασή μας να μετακινηθεί το κεντρικό σημείο ελέγχου των φυλάκων από την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, που δεν προσφέρει τίποτα, στην πλατεία που καταλήγει η οδός Ηρώων ώστε να έχουν συνολικότερη εικόνα του πάρκου. Το αντιλαμβάνονται και περιμένουμε απάντηση.
Ρωτήσαμε σχετικά με είδηση που γράφτηκε ότι έγινε επίθεση μεσα στο Πάρκο. Μας απάντησαν ότι έχουν καθημερινή επαφή με την αστυνομική περίπολο στο Πάρκο και δεν έχει καταγγελθει κανένα τέτοιο γεγονός.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΛΣΟΥΣ: Η είσοδος απέναντι από το κατάστημα “Άλσος” δεν φυλάσεται από τους φύλακες του Πάρκου αλλά από προσωπικό του καταστήματος. Προτείναμε να κλείσει είτε  η θύρα που βρίσκεται 30μ πιο κάτω από το κατάστημα είτε η θύρα του καταστήματος και  οι φύλακες να μετακινηθούν στην πύλη που θα μείνει ανοιχτή ώστε να υπάρχει θεσμική φύλαξη του Πάρκου.

ΠΑΡΚΙΓΚ: Συνεχίζεται το παρκάρισμα αυτοκινήτων συμφερόντων του καταστήματος “Αλσος” μεσα στο Πάρκο, βάσει αδείας. Μας απάντησαν ότι η ισχύς της άδειας είναι περιορισμένη, θα έπρεπε να ίσχυε μέχρι το τέλος του ‘18, θα το κοιτάξουν να εφαρμοστεί η νομιμότητα.

ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ: H μία λειτουργεί (κοντά στο άγαλμα του Κωνσταντίνου) , η δεύτερη (στην Γαρδένια)  θα λειτουργήσει σε χρόνο που δεν αναφέρθηκε

ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Αναγνωρίζουν το πρόβλημα αλλά δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένη ενέργεια ή χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης.

ΣΚΥΛΙΑ: Δεν μπορούσαν να μας απαντήσουν για τον χρόνιο λειτουργίας του χώρου που να μπορούν να κυκλοφορούν και να παίζουν ελεύθερα τα σκυλιά.

ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ: Θα προσπαθήσουν να προμηθευτούν έναν αριθμό από αυτές τις πλάκες ώστε να αντικαθιστούν τις κατεστραμένες.

Η Διεύθυνση του Πάρκου δεσμεύτηκε να απαντήσει τεκμηριωμένα γραπτώς στα παραπάνω ζητήματα.

Θα επανέλθουμε.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.