ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΟΥ “ΑΛΣΟΥΣ” ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΟΧΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 2.500 ΘΕΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

    Περίπου 70 κάτοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρως, μεταξύ αυτών και πολλοί νέοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των “Επιμένουμε” για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού εγκλήματος που συντελείται στο Πάρκο.

Οι “Επιμένουμε” στήσαμε ταμπλό που έδειχναν την πορεία του Αλσους από την κατασκευή του, το πως προγραμματιζόταν η λειτουργία του μετά την ανάπλαση, τεκμηρίωσαν τις αυθαιρεσίες που γίνονταν η μια μετά την άλλη, τις κινήσεις από την Περιφέρεια για τη  αφαίρεση χώρου από το Πάρκο και την δώρισή του στον επιχειρηματία, το πως εξελίσσεται σήμερα η κατάσταση και τους κινδύνους που συντρέχουν για το Πάρκο και την γειτονιά.

Οι “Επιμένουμε” τονίσαμε ότι αν και αγωνιστήκαμε για την ενοικίαση του χώρου σε επιχειρηματία, αντδράσαμε όταν διαπιστώσαμε ότι οι επιδιώξεις του ήταν αντίθετες με τις ανάγκες ανάπτυξης και λειτουργίας του Πεδίου του Άρεως σαν δημόσιος, ελεύθερος χώρος πρασίνου, με ήπιες χρήσεις ψυχαγωγίας των επισκεπτών του.

Ο προαύλιος χώρος του Άλσους, αντί να γίνει χώρος που να τον επισκέπτονται και να απολαμβάνουν οι φίλοι του Παρκου, οι οικογένειες και τα παιδιά τους, μετατρεπεται σε έναν τσιμεντοποιημένο συναυλιακό χώρο χωρητικότητας 2.500 ατόμων, ο οποίος θα λειτουργεί όταν το Πάρκο είναι κλειστό την νύχτα, με πολύ επιβαρυντικές συνέπειες για το Πάρκο και όλη την περιοχή μας (κυκλοφοριακό, πάρκιγκ, ηχορύπανση, φωτορύπανση).

Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και τονίστηκε:

  • Ο προαύλιος χώρος του Άλσους πρέπει να παραμείνει ανοιχτός στους επισκέπτες και στις οικογένειές τους
  • Ο φράκτης 2,50μ που το χωρίζει από το Πάρκο δεν έχει θέση.
  • Οτι τα μπετά πρέπει να φύγουν και να αντικατασταθούν με ήπια υλικά (χώμα, πράσινο, χαλίκι)
  • Στη θέση της τεράστιας, συναυλιακού τύπου, σκηνής να τοποθετηθεί μικρή σκηνή για ήπιες εκδηλώσεις 
  • Οτι η αθλιότητα στην οποία είχε υποπέσει το Πάρκο λόγω της εγκατάλειψης από τις διαδοχικές διοικήσεις της Περιφέρειας και την συνειδητή  μεταφορά εκεί της πιάτσας ναρκωτικών, δεν μπορεί να είναι άλλοθι για τις νέες φαραωνικές εγκαταστάσεις.

Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν ότι ανεξάρτητα από τις προπάθειες με τους θεσμούς της πολιτείας, να προγραμματιστεί νέα συνάντηση για να αποφασισθούν πως θα οργανωθεί καλύτερα η διαμαρτυρία μας, συμπεριλαμβανομένης ανοιχτής εκδήλωσης διαμαρτυριας για την προστασία του Πεδίου του Άρεως και της γειτονιάς μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.