ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ “ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
18.7.2018

Λέγομαι Κωνσταντίνος Καρκανιάς και σήμερα εκπροσωπώ την κοινότητα ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ.

Είμαστε μία ομάδα  αρκετών εκατοντάδων ενεργών πολιτών, οι οποίοι μένουμε, εργαζόμαστε, επιχειρούμε γύρω από το Πεδίον του Άρεως.

Με πολλές δράσεις δικές μας και συνεργαζόμενων φορέων έχουμε αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα του Πεδίου του Άρεως, μεταξύ των οποίων κύρια θέση έχει το πρόβλημα της ελεύθερης διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών.

Επίσης όπως γνωρίζετε οργανώσαμε την Ημερίδα για τα ναρκωτικά στο Πεδίο του Άρεως την Κυριακή των Βαΐων, στην οποία είχαν ενεργό συμμετοχή ο Δήμος, η Περιφέρεια, φορείς απεξάρτησης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλοι. Μετέχουμε στις συναντήσεις της  Στρογγυλής Τράπεζας που προέκυψαν από την Ημερίδα. Σημειώνω, ότι τα Υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, που είναι κατ’ εξοχήν αρμόδια για τα Ναρκωτικά, απουσιάζουν από αυτές τις συναντήσεις, όπως και σήμερα. Τους καλούμε και από αυτό το βήμα να συμμετάσχουν, γιατί μόνο η κοινή συντονισμένη πολιτική από όλους τους φορείς και τους κατοίκους μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Εμείς, πέραν του δικού μας γενικού, πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος για τους ναρκομανείς, την διακίνηση ναρκωτικών και τα άλλα συνδεόμενα εγκλήματα ζητούμε, μάλλον απαιτούμε από τον Δήμο, στο μέρος που του αναλογεί, να μας εξασφαλίσει σήμερα και όχι αύριο, τα αυτονόητα, δηλαδή:

  1. Ελεύθερη και ασφαλή είσοδο και έξοδο από τα σπίτια μας.
  2. Ελεύθερη και ασφαλή κίνηση στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της περιοχής
  3. Ισχυρό φωτισμό των δρόμων της περιοχής.
  4. Ελεύθερη και ασφαλή είσοδο και χρήση του άλσους όλες τις ώρες λειτουργίας του.  Εξαφάνιση της χρήσης και διακίνησης, φανερής και ελεύθερης, ναρκωτικών μπροστά στο Green Park καθώς και μέσα στο άλσος.
  5. Εξασφάλιση ότι τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι της περιοχής θα είναι καθαροί από ακαθαρσίες, ούρα, σκουπίδια, όλη την ημέρα.

Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, σημειώνω ότι εμείς οι κάτοικοι καθημερινά και με πολλούς τρόπους βοηθούμε τους ναρκομανείς να επιβιώσουν.

Εμείς, ατομικά,  επί μήνες, και πολλές φορές κάθε ημέρα, καλούμε την Αστυνομία για να παρέμβει στις απαράδεκτες και παράνομες καταστάσεις που γινόμαστε μάρτυρες, αλλά ποτέ δεν έρχεται κανένα περιπολικό.

Σημειώνω όμως ότι δυό φορές που το ΚΚΕ οργάνωσε εκδηλώσεις  μπροστά στο άγαλμα του Κωνσταντίνου , εναντίον της απαράδεκτης κατάστασης του πάρκου, ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν οι ναρκομανείς. Το ίδιο έγινε όταν προσφάτως οι Δρομείς της Αθήνας οργάνωσαν βραδινό τρέξιμο μέσα στο Πάρκο. Επομένως είναι δυνατή η διακοπή της σημερινής αθλιότητας.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και συζητούνται για περιπατητικές ομάδες υποστήριξης των ναρκομανών (street working), για δομές φιλοξενίας, για επιτηρούμενη χρήση ναρκωτικών είναι μελλοντικά, μη δοκιμασμένα και πιθανότατα ανεπαρκή ποσοτικά, παρά το γεγονός ότι συμφωνούμε και υποστηρίζουμε την εφαρμογή τους.

Εμείς όμως θέλουμε να ζήσουμε στα σπίτια μας, στα γραφεία μας, στις επιχειρήσεις μας σήμερα και δεν μπορούμε να περιμένουμε τα όποια αποτελέσματα από τα όποια μέτρα, τα οποία ίσως επιτευχθούν στο μέλλον.

Οι κάτοικοι όλης της περιοχής, αλλά ιδιαιτέρως αυτοί που ζουν στην Μαυρομματαίων και τους καθέτους δρόμους έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε μεγάλα έξοδα για να προστατεύσουμε τουλάχιστον τις εισόδους στα σπίτια μας.

Όλα αυτά όμως δεν διορθώνουν παρά μόνο στο ελάχιστο την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία αναγκαζόμαστε να ζούμε.

 

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ.

Τι άλλο άραγε μπορούμε να κάνουμε; Μήπως πρέπει να αναλάβουμε μόνοι μας την προστασία της περιοχής ?

Ζητούμε λοιπόν και πάλι ειδικά και όχι γενικά από τον Δήμο, να βγει από το στενό κουτί των αρμοδιοτήτων του και να μας  εξασφαλίσει τα ανωτέρω με τους ακολούθους πιθανώς τρόπους:

  • Να αναδείξει γραπτώς και με συνεχή πίεση προς την Αστυνομία το πρόβλημα ώστε να μην χρειάζεται να το κάνουμε καθημερινώς εμείς
  • Να ζητήσει και όχι μόνο εμείς εμφανή αστυνόμευση 24 ωρών
  • Να ζητήσει ο Δήμος την υποχρέωση της Αστυνομίας να επεμβαίνει στην περιοχή όταν ζητείται από τον Δήμο ή τους δημότες.

Εάν η αστυνομία δεν θέλει ή δεν μπορεί, τότε ζητούμε από τον Δήμο να δημιουργήσει αυτός αυτές τις δομές με δικό του τηλεφωνικό κέντρο και με την δική του Δημοτική Αστυνομία.

Με αυτή την ευκαιρία ζητούμε να φροντίσει ο Δήμος και τους κοντινούς ανοικτούς χώρους οι οποίοι κινδυνεύουν να έχουν παρόμοια τύχη  όπως πχ. τον χώρο γύρω από το υπό επισκευή Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στο πλάι του άλσους των δικαστηρίων.

ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.