ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΓΑΡΔΕΝΙΑ” ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Η διακήρυξη ενοικίασης της ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ (μαζί με το ΑΛΣΟΣ και τον περιβάλοντα χώρο που είχε ορίσει η “Ανάπλαση”) αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 8/12/2017. Δείτε τη εδώ.

Η Περιφέρεια (για άγνωστο και τουλάχιστον περιεργο λόγο) αποφάσισε να υπάρχει μόνο ένας επιχειρηματίας μέσα στο πάρκο που να ελέγχει όλα τα καταστήματα. (Το άλλο καταστημα, GreenPark, βρίσκεται εκτός του περιβόλου του Πάρκου).

Η ΓΑΡΔΕΝΙΑ στην διακήρυξη αναφέρεται σαν Καφετερία-Κυλικείο (πρώην Αναψυκτήριο-Περίπτερο).
Το “Περίπτερο” ΓΑΡΔΕΝΙΑ έχει εμβαδόν 11,80τμ και περιλαμβάνει WC προσωπικού.
Το “Αναψυκτήριο” ΓΑΡΔΕΝΙΑ έχει εμβαδόν 9 τμ και περιλαμβάνει WC προσωπικού. Ο εξωτερικός χωρος του περιλαμβάνει πέργκολα 78τμ.

Η σύμβαση ενοικίασης της Γαρδένιας (μαζί με το κτίριο του ΑΛΣΟΥΣ και τον περιβάλλοντα χώρο του που είχε ορίσει η “Ανάπλαση”)  υπογράφτηκε στις 22.5.2018 μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της εταιρείας “Μαροσούλης Ηλίας Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” με εγγυητή τον κ. Ευάγγελο Κοταρίδη. Δείτε τη εδώ.

Το συνολικό κόστος ενοικίασης (ΑΛΣΟΣ και ΓΑΡΔΕΝΙΑ) ορίσθηκε σε 43.800€ ετησίως (3.633€ τον μήνα χωρίς αναπροσαρμογή τιμής για 15 χρόνια). Δίνει επίσης δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 έτη με αύξηση 5% στο παραπάνω μίσθωμα)

Για την Γαρδένια (τα δύο κιόσκια) η σύμβαση προβλέπει να πωλούνται αναψυκτικά, καφέδες και σνάκς.

Οποιεσδήποτε πρόσθετες κατασκευές και διαρυθμίσεις στην ΓΑΡΔΕΝΙΑ θα γίνονται με μόνο με σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Αττικής και κατόπιν λήψεως όλων των αναγκαίων αδειών.

Το ωράριο της ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ ακολουθεί το ωράριο του Πάρκου. Δηλαδη οφείλει να ανοίγει και να κλείνει με το άνοιγμα και το κλείσιμο του Πάρκου.

Η Σύμβαση (δυστυχώς) δεν προβλέπει καμία χρονική προθεσμία του ενοικιαστή να ανοίξει το Περίπτερο και το Αναψυκτήριο στης ΓΑΡΔΕΝΙΑ, με αποτέλεσμα 13 μήνες από την υπογραφή της να παραμένουν και τα δύο κλειστά.

Η κίνηση πολιτών “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως” καλωσόρισε τον κ. Μαροσούλη και έκφρασε την επιθυμία της, επιθυμία όλων των επισκεπτών του Πεδίου του Άρεως, να ανοίξουν το αναψυκτήριο ΑΛΣΟΣ και η Καφετερία-Κυλικείο ΓΑΡΔΕΝΙΑ το συντομότερο δυνατόν. Ο κ. Μαροσούλης μας είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η ΓΑΡΔΕΝΙΑ γιατί αυτός “δεν είναι καφετζής” και θα φρόντιζε να το επινοικιάσει σε άλλον ενδιαφερόμενο.

Μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις μας απάντησε ότι η ΓΑΡΔΕΝΙΑ θα ανοίξει πριν τις 15 Δεκεμβρίου 2018 μαζί με τον Σαββόπουλο στο ΑΛΣΟΣ. Μετά μας είπε μετά τις γιορτές και μετά τον Μάρτιο. Τίποτα δεν πραγματοποιήθηκε.

Εν τω μεταξύ ο ενοικιαστής προχωρούσε ταχύτατα σε μεγάλες κατασκευές στο προαύλιο του ΑΛΣΟΥΣ (περίφραξη με φράκτη 2,5 μέτρων, ολονύκτιο μπετονάρισμα 2.000τμ πράσινου στο προαύλιο, τσιμεντένια βάση και τεράστια σκηνή ύψους 10 μέτρων, αλλαγή ανάγλυφου προαυλίου με αμφιθεατρική ανύψωσή του 1,60μ κλπ, προσπάθεια να πάρει άδεια για σκέπαστρο 2.000τμ, ύψους 14 μέτρα κλπ). Η πολεοδομία έλεγξε αυτές τις κατασκευές και με απόφασή της στις 30/5/2019 τα θεώρησε παράνομα και κατεδαφιστέα κι εξέδωσε σχετικά πρόστιμα. Εκκρεμούν και νέες αυτοψίες. Δείτε την αποφαση εδώ.

Εν τω μεταξύ στις 11 Μαϊου 2019 συνελήφθη εργολάβος του ενοικιαστή να προχωράει σε επέκταση των τοίχων του Αναψυκτήριου της ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ, χωρίς έγκριση από την Περιφέρεια και χωρίς άδεια από την Πολεοδομία και το Δασαρχείο. Η επικεφαλής του παράνομου εργοταξίου είναι στενό μέλος της οικογενείας του αντιπροέδρου του Συλλόγου “Αθηνά” και ισχυρού υποστηρικτή των έργων του κ. Μαροσούλη. Σημειωτέον ότι το αναψυκτήριο ΑΛΣΟΣ Lounge (πρώην ΔΕΛΕΑΡ) στην πλατεία Πρωτομαγιάς, έχει ενοικιασθεί από το άλλο μέλος της οικογένειας του ιδίου.

Οι εργασίες γίνονταν επί 3 μέρες, χωρίς καμία άδεια, και χωρίς η φύλαξη του Πεδίου του Άρεως ή η επιτόπου Διεύθυνσή  του  να επέμβουν. Μετά μόνο από επανηλειμμένες καταγγελίες πολιτών η Διεύθυνση του Πάρκου έδωσε εντολή διακοπής των εργασιών και εξέδωσε, στις 23 Μαϊου, σύσταση προς τον κ. Μαροσούλη να σταματήσει τις παρανομίες και να επαναφέρει τα αυθαίρετα στην προηγούμενη κατάσταση. Δείτε τη εδώ.

Προφανώς οι προηγούμενες παράνομες κατασκευές στο ΑΛΣΟΣ δημιουργούσαν σοβαρότατες αμφιβολίες για το ποια ήταν τα πραγματικά σχέδια για την ΓΑΡΔΕΝΙΑ και τις συνέπειές τους στο Πάρκο. Αλλωστε το ότι δεν ζητήθηκε άδεια ούτε καν από την Περιφέρεια, που του τα εγκρίνει όλα, ούτε από άλλη Αρχή, δείχνει ότι κάτι ύποπτο προγραμματιζόταν, που δύσκολα θα εγκρινόταν. Αυτές οι αυθαιρεσίες δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τους πολίτες που αγαπούν και ενδιαφέρονται για το Πάρκο.

Η αυτοψία της Πολεοδομίας στην ΓΑΡΔΕΝΙΑ αναφέρει σαφώς ότι όλη η επέκταση είναι παράνομη, ότι δεν υπήρχε καμία σχετική άδεια και έβαλε πρόστιμο ανεγερσης στον κ. Μαροσούλη 48.690€ και πρόστιμο διατήρησης 24.345€ ετησίως.

Tην ίδια εποχή αναγράφηκαν στο διαδίκτυο, σαν απολογία του ενοικιαστή, δημοσιεύματα γνωστών κύκλων ότι έχουν ληφθεί οι άδειες και το πρόβλημα ήταν “κάποια 20 εκατοστά”!! Ουδέν ψευδέστερο.

Δείτε την απόφαση της Πολεοδομίας:

Σημειωτέον ότι η σύμβαση για την ενοικίαση της ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ, προγραμμάτιζε την λειτουργία της χωρίς καμία αλλαγή ή επέμβαση.

Είναι πραγματικά πάνω και από απαράδεκτη και ίσως ύποπτη η σιωπή της Περιφέρειας (Δούρου, Καραμάνος, Κυπριανίδου, Λάσκαρη) που για μια φορά ακόμη αποδεικνύουν ότι έχουν γραμμένες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις ανάγκες των απλών πολιτών. Προφανώς άλλα οφέλη από αλλού είναι σημαντικότερα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ ΣΑΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ.

ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΡΗΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.