ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

Αυτή την Δευτέρα οι Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως συναντηθήκαμε με τον νέο Διευθυντή Πάρκων και Αλσών κ. Παγωτέλη σε συνέχεια άλλης συνάντησης προ 15νθημέρου για θέματα που αφορούν το Πεδίο του Άρεως.
Ο κ. Παγωτελης είχε μελετήσει τα θέματα που του είχαμε θεσει και έδωσε απαντήσεις:
1. ΠΡΑΣΙΝΟ: Για το απεριποίητο και συχνά βρώμικο πράσινο στα παρτέρια, το αποδέχθηκε και μας είπε ότι μέσα σε ένα δίμηνο με συστηματικό τρόπο η εργολαβία καθαριότητας θα περιποιηθεί όλα τα παρτέρια, σε συνεργασία με την εργολαβία καθαριοτητας. Ζητήσαμε οι εργασίες να ξεκινήσουν από την δυτική πλευρά του Παρκου που είναι και η πιο επιβαρυμένη.

2. ΦΩΤΙΣΜΟΣ:
    Α. Το πρόβλημα ήταν η έλλειψη γλόμπων στα υπάρχοντα φωτιστικά. Ήδη έγινε η προμήθεια και αρχίζει η τοποθετηση.
   Β. Με την τοποθέτηση των νέων γλόμπων θα αφαιρεθούν τα εκτυφλωτικά επαναφορτιζόμενα φώτα που ενοχλούν το βραδυ.
   Γ. Θα ελεγχθούν οι προδιαγραφές φωτιστικών στα πάρκα ωστε να συμμορφωθούν και τα φωτιστικά σώματα του «Αλσους»3. ΠΑΡΚΙΓΚ: Δεν θα υπάρχουν εν λευκώ άδειες στάθμευσης. Θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο για φόρτωση-εκφόρτωση υλικών.

4. ΦΥΛΑΞΗ:
Α.
Στην επικείμενη αναδιοργάνωση της φύλαξης θα μελετηθεί να γίνει κέντρο φύλαξης η πλατεία Ηρώων και όχι η είσοδος της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού που είναι σήμερα.
   Β. Η εισοδος του «Αλσους» θα είναι στη δικαιοδοσία της φυλαξης του Παρκου και όχι του επιχειρηματία που είναι σήμερα.
   Γ. Προστίθεται ένας Φύλακας ανα βάρδια.

5. ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ: Η πρώτη τουαλέτα έχει ηλεκτροδοτηθεί. Η δεύτερη θα ανοίξει σε δύο περίπου εβδομάδες.

6. ΣΚΥΛΙΑ: Στο νέο διαχειριστικό, εντός μηνός, θα προβλεφθεί ειδικός χώρος για ελεύθερα σκυλιά σε τμήμα του πρώην φυτώριου

7. ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ: Γινεται επείγων διαγωνισμός ώστε τα συντριβανια, μαζί με τις υδάτινες διαδρομές, να λειτουργήσουν σε 2-3 μήνες το πολύ.

8. ΑΛΣΟΣ: Για τις εργασίες που γίνονται στο Αλσος η Διεύθυνση Δασών και Αλσων δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Είναι αρμοδιότητα της διεύθυνσης περιουσίας, η οποία είναι και υπεύθυνη για την ενοικίαση.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δίδονται αρμοδίως συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα για τις σοβαρές ελλείψεις του Πεδιου του Αρεως. Μέχρι σήμερα το μότο της Περιφερειας ήταν μονίμως «μην ζητάτε χρόνους» με αποτέλεσμα την επί 4ετια αδράνεια και εγκατάλειψη.

Οι «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ» επιθυμούν κάθε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές αρκεί οι συζητήσεις να είναι συγκεκριμένες και να παράγουν αποτέλεσμα προς όφελος του πάρκου και των κατοίκων.

Ελπίζουμε τα γεγονότα θα δείξουν μια καινούργια αρχή.

#epimenoumepedioareos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.