ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για το κόψιμο του Περιφερειακού δρόμου μπροστά από το άγαλμα της Αθηνάς, στα πλαίσια του Χριστουγεννιάτικου παζαριού που οργανώνει η Περιφέρεια.

Στείλαμε στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας:

Προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα κ. Γιώργο Δημόπουλο 
Από την κίνηση πολιτών “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως”

Αξιότιμε Κύριε Δημόπουλε,

Στις επανειλημμένες συναντήσεις μας τονίσαμε, και συμφωνήσατε, ότι καμία δραστηριότητα στο Πεδίο του Άρεως δεν πρέπει να στερεί σπό τους επισκέπτες του την δυνατότητά τους για ανάσα, δροσιά, ηρεμία, συναναστροφή, ψυχαγωγία, περίπατος, παιχνίδι, ήπιος αθλητισμός, ξεκούραση,.

Σαν κίνηση πολιτών σας δηλώσαμε ότι είμαστε αντίθετοι στην λειτουργία των παζαριών μέσα στο Πάρκο και προτείναμε εναλλακτικά, εφόσον η Περιφέρεια το επιθυμεί, να πραγματοποιούνται στην πλατεία Πρωτομαγιάς του Πεδίου του Άρεως. Εν τούτοις δεν αντιδράσαμε θέλοντας να δώσουμε χρόνο στην νέα Περιφερειακή αρχή να ξαναδεί το θέμα και ελπίζουμε να προχωρήσει στην εφεξής απαγόρευσή τους.

Όμως μείναμε έκπληκτοι όταν είδαμε την τοποθέτηση περιπτέρων στον περιφερειακό δρόμο του Πάρκου μπροστά στο άγαλμα της Αθηνάς με τρόπο που ουσιαστικά τον αποκόβει για κάθε δραστηριότητα πλην της επίσκεψης στα περίπτερα!

Ο δρόμος αυτός, βασική αρτηρία του Πάρκου, χρησιμοποιειται συστηματικά από επισκέπτες και παιδιά που αθλούνται και ψυχαγωγούνται  με τρέξιμο, ποδήλατο κλπ και τα συγκεκριμένα περίπτερα πρακτικά απαγορεύουν ή κάνουν επικίνδυνες τις αθλητικές δρασρτηριότητες και μάλιστα για χρονικό διάστημα πάνω από έναν μήνα!!

Σημειώνουμε ότι η δραστηριότητα των δρομέων του Πάρκου είναι από τις βασικές δραστηριότητες που διατήρησαν την ζωή στο Πεδίο του Άρεως τις σκοτεινές εποχές του.

Σας παρακαλούμε, στο πνεύμα των συναντήσεών μας, για το κοινό όφελος των πολιτών και της πολιτείας, να απομακρυνθούν τα περίπτερα από τον δρόμο άμεσα.

Με εκτίμηση

Η κίνηση πολιτών ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.