Και πάλι η Περιφέρεια αγνοεί τους πολίτες!

Για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια αγνοεί τους πολίτες ξαναοργανώνοντας το τεράστιο παζάρι από άκρη σε άκρη του Πεδίου του Άρεως.
Ομόφωνα όλες οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στο πάρκο, σε όλους του τόνους, είναι αντίθετες με την λειτουργία του παζαριού που για 3 μήνες κάθε χρόνο (Χριστούγεννα και Πάσχα) ακυρώνει την λειτουργία του πάρκου σαν χώρο φύσης και ηρεμίας.

Εν τούτοις η Περιφέρεια, προφανώς υπακούοντας σε “υποχρεώσεις” και συναλλαγές σε βαρος της λειτουργία του Πεδίου του Άρεως αρνείται το αυτονόητο. Ότι το Πάρκο όπως και όλοι οι χώροι αστικού πρασίνου δεν μπορεί να είναι χώροι που να κυριαρχούνται από εμπορικές δραστηριότητες, παρά μόνο, εφόσον είναι απαραίτητο, σε περιορισμένο χώρο και για περιορισμένο χρόνο.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι αυτή η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μόνο κατ’ όνομα στο πλευρό των πολιτών.
Οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες του Παρκου αρνούνται να υποταχθούν στα μικροσυμφεροντα των διοικούντων και συνεχώς απαιτούν ένα πράσινο, “χωμάτινο”, ήρεμο πάρκο που τυχόν οικονομικές δραστηριότητες θα υπάρχουν μόνο όταν είναι άμεσα και οργανικά συνδεδεμένες μαζί του και μόνο για την διευκόλυνση της λειτουργίας του σαν Πάρκο.