Η ανομία με την ηχορύπανση χωρίς κανόνες και όρια πρέπει να σταματήσει (VIDEO)

YouTube player
📢 Δείτε και ακούστε το βίντεο με τη μουσική από την πλατεία Πρωτομαγιάς το ξημέρωμα της Παρασκευής!
😖 Ορισμένες ομάδες αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα “πάρτι” που διαρκούσε με ένταση μέχρι το πρωί.
Δεν υπήρξε σεβασμός για τους κατοίκους που παρέμειναν ξύπνιοι προκειμένου κάποιοι να απολαύσουν τη διασκέδασή τους.
👉 Οι νέοι αναζητούν χώρο για να εκφραστούν, ενώ οι επαγγελματίες πιστεύουν ότι η μουσική και η εύκολη πρόσβαση για τα αυτοκίνητα των πελατών τους είναι απαραίτητες για την επιβίωσή τους. Το κόστος, ωστόσο, βαρύνει τους κατοίκους, που υποφέρουν από την υπερβολική θορυβώδη διασκέδαση, ιδίως τα Σαββατοκύριακα.
⚖️ Είναι δυνατή η συνύπαρξη, αλλά μόνο όταν τηρούνται οι προϋποθέσεις της νομοθεσίας, όπως οι ώρες κοινής ησυχίας και η μέγιστη ένταση του ήχου. Αυτά αποτελούν τη θεμελιώδη αρχή του κοινωνικού συμβολαίου στην αστική ζωή.
🥺 Τώρα, οι επαγγελματίες λένε: Δεν βλέπετε τι συμβαίνει στην πλατεία Πρωτομαγιάς; Τα γεγονότα εκεί δεν σας ενοχλούν; Από την άλλη, οι συμμετέχοντες στα πάρτι λένε: Η διασκέδασή μας σας ενοχλεί; Δεν βλέπετε τις συναυλίες που διεξάγονται στα κέντρα του Πεδίου του Άρεως.
⚖️ Φυσικά, και οι δύο πλευρές έχουν τα επιχειρήματά τους. Αλλά οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται με σεβασμό προς τους κατοίκους, που είναι οι πλέον απευθείας ενδιαφερόμενοι.
Η “επίσημη” και η “ανεπίσημη” ανομία είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί.
😖 Η αρμόδια περιφέρεια, η οποία διαχειρίζεται το Πεδίο του Άρεως και την πλ. Πρωτομαγιάς, πρέπει να αναλάβει δράση αντί να αγνοεί το θέμα. Είναι σημαντικό να προσπαθήσει να βρει μια λύση μέσω διαλόγου με όλους τους ενδιαφερόμενους και αν δεν είναι δυνατόν να την επιβάλει για να προστατεύσει τους κατοίκους.
😖 Επίσης, η αστυνομία πρέπει να παρακολουθεί την κατάσταση και να επιβάλει τον νόμο όταν υπάρχει ανομία. Τώρα δέχεται τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας αλλά δεν παρεμβαίνει.
👉 Ο ανομία πρέπει να σταματήσει.